Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Planirate vjenčanje, sanjarite o raskošnim cvjetnim dekoracijama? Ali vas muči kako to i ostvariti? Imamo odgovor

Donosimo korisne cvjetne savjete za lijepo uređeno vjenčanje u skladu s vašim mogućnostima

 Izvor: Shutterstock

Cvijeće i vjenčanja. San snova, jer čini se da ne postoji mladenka koja se ne veseli odabiru cvijeća za dan iz snova. Ideje su brojne, od onih sezonskih do onih koje oduzimaju dah. Na žalost nisu sve mladenke u prilici birati raskošne dekoracije, zato je važno znati kako odabrati maksimalno za određeni budžet.

Odlučite pametno

Jedno su snovi a drugo je stvarnost zato je odličan savjet ukoliko morate paziti koliko ćete potrošiti na uređenje cvijećem taj da odredite gdje stvarno želite cvjetne dekoracije. Uređenje crkve, automobila, glavnog stola i stolova uzvanika? Ili možda raskošni cvjetni zid? Odluka neka bude vama po volji i u skladu s mogućnostima ali zapamtite da je bolje odabrati nekoliko impresivnih dekoracija od puno malih koje se neće primejtiti, posebno u velikom prostoru.

Budite fleksibilni

Ljubav prema odrđenoj vrsti cvijeća možete skupo platiti ukoliko vama najdraži cvijet nije u sezoni kada je i vaše vjenčanje. Pa tako ne očekujte božure u jesen ili grane trešanja u zimi. Razmislite o sezonskoj alternativi jer uvijek postoji i drugo cvijeće koje će vas oduševiti svojom ljepotom.

Impresionirajte stilom i pričom ne količinom

Dopustite vašem floristu da vam predloži ideje koje uživo izgledaju impresivno. Grane s dodanim cvijećem, voluminozne sezonske hortenzije, domaće ruže, snop delfinijuma... samo su neke od ideja.

Alternativne ideje

Raspitajte se je li moguće unajmiti lijepe primjerke biljaka u teglama. Palme i fikusi su u trendu pa prostor ispunjen lijepim biljkama koje ćete drugi dan vratiti u rasadnik je zanimljiva ideja. Također proslava vjenčanja na otvorenom, na uređenim zelenim površinama, u parkovima, traži manje cvijeća jer se dojam postiže dekorom, svijećama, namještajem te naravno okolišem.

Zelenilo

Zabluda je da zelenilo ne košta. Danas zelenilo ima cijenu kao i cvijeće ali u svakoj sezoni dospijeva i ono zelenilo kojim za manje novca možemo kreirati divne dekoracije. Grane maslina, aromatične biljke, srebrni listovii zečjeg uha, bor i jela – samo su neke od ideja. A tu su i ideje poput zelenih girlandi, uvijek divnih dekoracija, posebno duguljastih stolova. Mislite zeleno!

Magazin

Royals