Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zanima vas koliko koštaju vjenčanice celebrity mladenki? Otkrivamo!

Iza svake slavne mladenke (minimalno) je jedna slavna vjenčanica koju potpisuje slavna dizajnerska kuća a sve je to i više nego dovoljno za astronomske cijene haljina iz snova

Cijena vjenčanice, one koja se kupuje, šiva po mjeri ili unajmljuje može biti vrlo različita jer cijena ovisi o modelu, vrsti tkanina, ručnom radu, prepoznatljivosti brenda, broju posudbi... I dok svaka buduća mladenka unaprijed zna koliki joj je budžet za željenu vjenčanicu postoje i one mladenke koje ne pitaju za cijenu. One su slavne mladenke, one za koje slavni dizajneri izrađuju custom made vjenčanice, vjenčanice koje ulaze u kategoriju luksuzne vjenčane mode. A cijene tih vjenčanica su vrtoglave, jer osim što ih potpisuje slavna dizajnerska kuća to su haljine koje se izrađuju od vrhunskih tkanina, one za čiju su izradu utrošene stotine i tisuće radnih sati. A koliko takve vjenčanice koštaju?
Prema dostupnim informacijama čipkasta vjenčanica s potpisom Oscara de la Rente (jedan od zadnjih uradaka velikog umjetnika) koju je za vjenčanje odabrala Amal Clooney, koštala je 380 000 američkih dolara. Ona koju je Kim Kardashian odjenula za vjenčanje s Kanye Westom u Italiji izradila je modna kuća Givenchy dosegla je cijenu od čak pola milijuna američkih dolara!

*PREMIUM-EXCLUSIVE* Kim Kardashian Files for Divorce from Kanye West!!.jpeg

Vjenčanice koje uvijek oduzimaju dan i one su koje su pripadnice kraljevskih obitelji odabrale za vjenčanje, a neke od slavnih royal mladenki svojim su odabirom pokrenule i prave lavine trendova.

 Izvor: Story

Vjenčanicu Kate Middleton (koja je pokrenula trend čipkastih vjenčanica s dugim rukavima) izradila je Sarah Burton za Alexander McQueen, a haljina izrađena od vrhunske francuske Chantilly i engleske Cluny čipke koštala je prema procjenama između 332 000 i 434 000 dolara.

profimedia-0556683426.jpeg Izvor: Profimedia

Meghan Markle je odjenula također jednu od ikoničnih vjenčanica (ona koja je na globalnu scenu vratila vjenčanice od svile i satena) koju je dizajnirala Clare Waight Keller za Givenchy. Cijena vjenčanice je bila oko 265 000 dolara, dok je cijena slavne vjenčanice lady Diane za vjenčanje 1981. iznosila 127 000 dolara, što bi danas iznosilo oko 500 000 dolara. Razlog? Rukom šivanih 10 000 bisernih perli te 8 metara raskošne povlake dio su te vrtoglave cifre.

Cijena za Oscar de la Renta vjenačnicu Paris Hilton koja se udala krajem 2021. još nije poznata ali znajući da je za izradu haljine utrošena više od 1400 radnih sati sigurni smo da je i cijena ona za pamćenje.

Paris Hilton Izvor: Instagram

Magazin

Royals