Nježne i pastelne palete boja uglavnom su prvi odabir većine mladenaca pri odabiru cvjetnih dekoracija za dan iz snova. Ali čini se da će godina pred nama biti posebna i po tome što će se više odabirati cvijeće u paletama impresivnih boja.

vjencani buket
Shutterstock 

Jer prema trendovima za 2022. nosit će se sve, od snažnih monokromatskih cvjetnih ideja do kombinacija koje spajaju cvijeće, lišće, bobice i detalje u odlične cjeline, od boja citrusa do zagasitih jesenskih nijansi crvene, zelene, smeđe... Nosi se i cvijeće u jako šarenim ali skladnim kombinacijama, što je posebno zanimljivo za ljetna vjenčanja. To potvrđuje i Pantone koji za proljeće/ljeto 2022. uz boju godine Very Peri, najavljuje i trend ovih boja: ružičasto-ljubičasti Orchid Bloom, vibranti Super Sonic blue, svježi Fair Green, čarobni Coral Rose and cool Cascade blue.

vjencani buket
Shutterstock 

A koliko ćete boja odabrati odluka je na vama i ovisi od osobnog stila, mjesta vjenčanja te vaše vizije dekoracija. Ukoliko su vam šareni buketi ipak preveliki stilski izazov savjet je da ipak ne odustajete od boja – dovoljno je npr. željene božure u pink boji začiniti s nekoliko glavica tamno crvenih božura, dojam će biti odličan.

vjencani buket
Shutterstock 
vjencani buket
Shutterstock 

I dok svako godišnje doba donosi  sezonske vrste cvijeća ovaj je trend je zanimljiv jer vam pruža mogućnost birati cvijeće ne po vrsti već po boji što pruža brojne mogućnosti za izradu jedinstvenih cvjetnih dekoracija.

vjencani buket
Shutterstock 

vjencani buket
Shutterstock 

I ne zaboravite, boje vole raskoš, pa neka i vaš vjenčani buket bude trendi opuštenog stila.