Vjenčanja bez cvijeća su nezamisliva, a cvijeće za vjenčanje je tema o kojoj brojne buduće mladenke dugo sanjare, promišljaju te sakupljaju inspirtaivne fotografije s idejom kako bi i njihovo vjenčanje moglo izgledati. Vjenčani buket, crkva, cvjetne dekoracije stolova - sve je važno. I dok floristi budućim mladenkama iz sezone u sezonu poručuju kako nije važno poznaju li vrste cvijeća, te kako je dobro promišljati o temi, boji ili godišnjem dobu, mladenke pojedine vrste cvijeća uvijek radije biraju od nekih drugih. Naš je savjet – birajte srcem ali poslušajte savjete profesionalaca. Tako nastaju najljepše cvjetne kulise za romantična vjenčanja. Ali uvijek je zanimljivo prisjetiti se koje su to nezaobilazne vrste cvijeće, one kao stvorene za vjenčanja, i zašto ih toliko volimo.

Ruže i vrtne ruže

vjencani buket ruze
Shutterstock 

Ruže su najtraženiji cvijet u svijetu vjenčanja, bez obzira birate li cvijet za vjenčani buket ili dekoraciju prostora. Simbol su romantike I ljubavi bez obzira na boju latica. Ali nezaobilazno je istaknuti kako bijele ruže simboliziraju čistoću i gracioznost što ih i postavlja visoko na ljestvicu željenog cvijeća za vjenčanje. Nezaobilazne su i vrtne ruže, cvijet koji oduševljava oblikom, veličinom, otvorenim laticama. Vrtne ruže se savršeno nadopunjuju s drugim cvjetnim vrstama i savršen su detalj cvjetnih dekoracija.

Božuri

vjencani buket bozuri
Shutterstock 

Ova je cvjetna vrsta jedna od najromantičnijih, ona koja privlači paletom boja, oblikom, raskošnim laticama... Božuri su uglavnom dostupni u proljetnim mjesecima, ali moguće ih je pronaći i kroz cijelu godinu (izvan sezone imaju posebno cijenu), odlično se slažu s drugim vrstama cvijeća, a osim ljepotom privlače i simboličikim značenjem – ovaj cvijet jezikom cvijeća priča o sretnoj vezi i znak je sretne budućnosti.

Karanfili

vjencani buket karanfili
Shutterstock 

Apsolutni trend u cvijeću za vjenčanje. Karanfil je poseban po obliku latica, dugotrajnosti, paleti boja od koji se obožavaju lila primjerci koji kao da su oslikani vodenim bojama. Simbolički ovaj cvijet priča priču o iskrenoj ljubavi. Može li bolje?

Orhideje

vjencani buket orhideje
Shutterstock 

Simbol elegancije, ljubavi , snage i šarma. Orhideje dolaze u brojnim vrstama, omiljen su odabir za trendi luksuzne vjenčane bukete ali i dekoracije prostora. Orhideje izvrsno grade raskošnu cvjetnu priču ali i onu u kojoj je manje više.

Hortenzije

vjencani buket hortenzije
Shutterstock 

Velike cvjetne glave savršen su proljetno ljetni odabir koji uveseljava formom ali i bojama; od bijele do raznih nijansi ružičaste i plave, pa do kasno ljetnih primjeraka odjevenih u zagastito zelene tonove. Simboličkim jezikom hortenzije govore o iskrenim emocijama, što je i više nego dovoljno da hortenzije pronađu svoje mjesto u cvjetnim pričama.