Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako odabrati boje za uređenje vjenčanja? Imamo odgovor!

Autor Martina Rafaeli

Ukoliko ste i vi jedan od parova koji se odabirom boja cvijeća i dekora želi maknuti od već viđenog - pomažemo savjetima

 cvijece boje vjencanje Izvor: Shutterstock

Boje su i u svijetu vjenčanja važne bez obzira što sve na prvi pogled izgleda – bijelo. Boje u vjenčanjima su apsolutni trend, jer čak i nježnijim nijansama oblikuju atmosferu, određuju stil, pričaju priču, ukazuju na osobni stil mladenaca... Ali toliko dobrih kombinacija često zbunjuje pa nije čudno ukoliko se osjećate zbunjeno, ukoliko od toliko dobrih ideja niste sigurni koja je vaša savršena kombinacija. Ne brinite, niste jedini. Za početak, i prije nego ste donijeli konačne odluke, naš je savjet da se inspirirate - odličnim primjerima s Instagrama i Pinteresta, ali i osobnim stilom koji je od velike važnosti pri ovim odlukama.

Ne zaboravite kako su boje (i za vjenčanje) odraz osobnosti vas osobno ali i vas kao para. Zato u avanturu odabira boje za vjenčanje razmislite koje boje inače rado birate kroz odjeću i detalje, u kojim je bojama uređen vaš dom (ili budući zajednički dom), kakv stil volite pri odabiru detalja za uređenje.

Razmislite volite li grafičke motive ili možda akvarel stil koji ćete odabrati na npr. vaše pozivnice, jer upravo su pozivnice detalj koji određuje estetski stil vašeg vjenčanja. Razgovarajte jeste li skloniji toplim, naglašenim paletama boja ili onim nježnijim, pastelnim? Jeste li skloniji zlatnoj ili silver paleti boja?

Imate li određenu temu vjenčanja ili ste skolniji vjenčanje opisati kao moderno, klasično, boho ili luksuzno? Odličan korak, jer svaki od navedenih stilova vjenčanja se ističe i po paleti boja. Sklad stila i palete boja najbolja je opcija.

Ne zaboravite pri odabiru palete boja uključiti i boje koje dominiraju na mjestu ceremonije i proslave vjenčanja, usudite se razmišljati izvan klasičnih okvira koji podrazumijevaju bijelu, bež i ružičastu boju. Ponekad je dovoljno dodati malo kontrasta te unijeti živost u osnovne palete. Odličan je primjer cvijeće ili detalji kao što su svijeće i salvete burgundy crvene boje u kombinaciji s svijetlo ružičastim bojama.

Ne zaboravite kako je godišnje doba u kojem planirate vjenčanje poznato i po različitim cvjetnim vrstama, bojama, oblicima i teksturama. Zavirite u ponudu cvijeća oko vašeg datuma vjenčanja i inspirirajte se jer svako godišnje doba ima svoje savršene palete. Naravno, ne postoji strogo pravilo da za proljetno vjenčanje morate isključivo birate nježne i pastelne boje ali je ovaj princip odličan za probir brojnih ideja iz vaših foto galerija.

Trendovi su i više nego dobrodošli ali savjet je da ne robujete trendovima ukoliko ne možete sebe prepoznati u tim kombinacijama.

Ne zaboravite, svaka boja ima svoju paletu, brojne nijnase, tonove koji zajedno stvaraju savršeni doživljaj. Poigrajte se ton kartama koje se inače koriste za određivanje boja zidova u interijerima, krenite od osnovnih boja te se kroz dodavanje pojedine boje poigrajte kombinacijama. Odabrano predočite organizatoru vjenčanja, cvjećaru, stilistu te zajedno odaberite paletu koja će na najljepši način zaodjenuti vaše vjenčanje.

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image