Bez obzira jeste li buduća mladenka, profesionalac iz svijeta vjenčanja ili zaljubljenik u ovu tematiku, zasigurno znate kako je Pinterest, najveća globalna galeriji razno raznih fotografija, pravo mjesto za pronalazak inspiracije, odličan go-to izvor ideja, mjesto na kojem je ćete kroz razne moodboardove vrlo brzo pohvatati trendove iz svijeta bridal mode, otkriti najljepše od wedding tema, boja i destinacija koje ćete s veseljem odabrati te prilagoditi vlastitom vjenčanju. 

vjenčanje vila
Shutterstock 

Sve je to i više nego dovoljan razlog za otkriti koje nam to trendove u svijetu vjenčanja za 2023. godini predviđa ova društvena mreža, a zanimljiva je i činjenica kako su ovi trendovi kreirani na temelju pretraživanja korisnika platforme, jer svaki lajk, share ili save odabranih fotografija je rezultat interesa i pretraživanja velike zajednice što Pinterest čini nezaobilaznim analitičkim alatom. Zanimljivo je kako su se dosadašnja predviđanja ove platforme u trendovima u svijetu vjenčanja pokazala točnim i do čak 80 posto!

vjenčanje vila
Shutterstock 

Trendovi koje najavljuju za vjenčanja u godini pred nama ukazuju kako se mladenci odmiču od rustikalnog stila a u potrazi su za elementima koji vjenčanje čine elegantnijim i luksuznijim, a u trendu su i vjenčanja u Great Gatsby stilu, ona u kojima se prožimaju detalji koji podsjećaju na zlatno doba Hollywooda. Raskoš s prizvukom klasike i luksuznog vintage stila trend je koji priželjkuje veliki broj parova.

vjenčanje vila
Shutterstock 

Veliki su trend i boje koje prožimaju vjenčanja kroz dekoracije, cvijeće, uređenje prostora, i to posebno tople palete boja kao što su terakota, zagasita narančasta i bakrena. Te palete boja često su i dio pretraga vezanih uz odabir boje haljina za djeveruše. Za one parove koji su skloniji klasici i dalje je odličan odabir bijelo zelena kombinacija dok je očito da će se sve manje uživati u paleti pastelnih i ružičastih tonova.

Pinterest također predviđa porast broja proslava godišnjica braka (s naglaskom na proslavu 50. godišnjice braka) koje će se planirati u raskošnom stilu.

svijece cvijece vjencanja
Shutterstock 

Ako ste i vi u potrazi za trendovima i novitetima iz svijeta vjenčanja posjetiteSajam vjenčanja Zagreb 2023. od 3. do 5. veljače u Areni Zagreb gdje će brojni izlagači otkrit trendove u vjenčanoj modi i pomoći vam odabrati savršenu vjenčanicu i odijelo, otkrit ćete lokacije iz snova, inspirirati se raznim cvjetnim aranžmanima te raznolikom gastro ponudom i svim neophodnim detaljima za dan iz snova.

Sajam vjenčanja Zagreb 2023
Sajam vjenčanja Zagreb 2023