Priču o boji godine uvijek donosi The Pantone Color Institute, institucija koja boju godine određuje na temelju brojnih trendova iz brojnih industrija, s posebnim naglaskom na modu, ljepotu, dizajn, unutarnje uređenje te tehnologiju, i to još od šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Viva Magenta boja 2023.
Shutterstock 

A boja 2023. godine je Viva Magenta, boja koja je predstavljena kroz pojmove hrabra i neustrašiva, pulsirajuća, kao boja koja u sebi sadrži savršeni omjer boja iz tople i hladne palete.

Viva Magenta boja 2023.
Shutterstock 

Ova je boja zanimljivi miks crvene i ružičaste, boje burgundca i šljive, široka paleta koju je svijet vjenčanja dočekao s odobravanjem. U vjenčanjima ova boja nije nova, ali će kako ove godine tako i u sljedećim sezonama sve veći broj mladenaca upravo ovu paletu s veseljem uskladiti s vizijama vlastitog vjenčanja, jer ovu boju opisujemo kao hrabru i neustrašivu, pulsirajuća boja koja obećaje veselje i optimizam, a to je ono što vjenčanja žele.

Vjenčani buket Viva Magenta
Shutterstock 

A kako uklopiti Viva Magentu u vjenčanje?
Boje su dio brojnih tema kojima zaodijevamo vjenčanja, a upravo su boje i jedan od istaknutijih trendova u svijetu vjenčanja. Viva Magenta u svoj svojoj raznolikoj paleti, a koja podrazumijeva žarko ružičastu, boju fuksije, ružičaste bugenvilije, te zagasite crvenkaste nijanse cvijeća ali plodova, zasigurno će naći svoje mjesto kroz detalje kao što su pozivnice, cvijeće i dekoracije, vjenčani buketi detalji na tortama i slasticama, make up detalji budućih mladenki, nakit...

Vjenčani buket Viva Magenta
Shutterstock 

Od cvijeća su i više nego dobrodošle ruže, božuri, phalaenopsis i dendrobium orhideje, ranunkule, mini kale, dalije, delfiniumi, amarantusi... Osim cvijeća s ovom odlična je ideja ovu boju uklopiti kroz odabir svijeća, dekorativnih posuda, stolnjaka i salveta, bez obzira koji ste stil vjenčanja odabrali. Nijanse Viva Magente se odlično slažu s drugim paletama boja kao s raznolikim zelenilom.

Vjenčanje dekoracije
Shutterstock 

Vjenčani buket Viva Magenta
Shutterstock 

A ova boja može biti dijelom vašeg vjenčanja već i odabirom zaručničkog prstena, jer u modi je zaručničko prstenje s kamenčićima u boji, od kojih je rubin savršen primjer jedne od nijansi boje godine.

Ako ste i vi u potrazi za trendovima i novitetima iz svijeta vjenčanja posjetite Sajam vjenčanja Zagreb 2023. od 3. do 5. veljače u Areni Zagreb gdje će brojni izlagači otkrit trendove u vjenčanoj modi i pomoći vam odabrati savršenu vjenčanicu i odijelo, otkrit ćete lokacije iz snova, inspirirati se raznim cvjetnim aranžmanima te raznolikom gastro ponudom i svim neophodnim detaljima za dan iz snova.

Sajam vjenčanja Zagreb 2023
Sajam vjenčanja Zagreb 2023