Uskoro nam kreće vladavina Lava - vrijeme strasti, romantike, kreativnosti i samoizražavanja. Trajat će od 23. srpnja do 22. kolovoza, a napravit će pravu pomutnju na astrološkom nebu.

Vladavina Lava ove godine dolazi u posebnom trenutku jer sada sve više planeta kreće retrogradno. Ta snažna retrogradna energija poziva nas da se osvrnemo na prošlost, preispitujemo i razmišljamo o starim problemima koji se sada mogu riješiti.

Horoskop
Shutterstock 

U sezoni Lava retrogradno stoje Venera i Kiron, dok Merkur usporava u pripremama za retrogradno kretanje. Izdvaja se retrogradna Venera jer ona je planet ljubavi, dok Lav vlada srcem pa će emocije biti glavni fokus ovog perioda.

Međutim, dani kojima vlada Lav su i dani napredovanja i razvoja, a astrolozi kažu da je nadolazeće razdoblje u kojemu je Sunce u polju Lava posebno sretno za sljedeće horoskopske znakove

Horoskop
Shutterstock 

Rak

Vaše samopouzdanje dobiva nalet iscjeljujuće energije tijekom sezone Lava!

Dok sunce obasjava vašu drugu kuću novca, osobnih posjeda i samopoštovanja, osjećat ćete se primorani ispuniti svoj život stabilnošću, obiljem i zadovoljstvom za kojim ste čeznuli.

Međutim, dok se Venera kreće retrogradno kroz Lava, oživljavate i dijelove sebe koji su svedeni na nešto površno. Vrijeme je da se ponovno povežete s onim što hrani vašu dušu i čini da se osjećate kao kod kuće.

Također, vaša karijera će dobiti zamah, vaš ugled će ojačati i pripremite se da vas obožavanje obasipa na svakom koraku.

Lav

Pripadnici ovog znaka su među onima koji najviše cvjetaju u svojoj sezoni, zar ne?

Ove godine, Lav će se osjećati drugačije tijekom svoje vladavine jer Venera ide retrogradno kroz njegovu prvu kuću, onu osobnog identiteta. Natjerat će vas da dobro razmislite o osobi kakva ste nekad bili.

Što vas je priječilo u prošlosti? Što vam nije dopuštalo da se izrazite kako ste htjeli? Što vas je navelo da postanete nešto što zapravo niste vi?

Doći ćete do srži onoga što zapravo jeste, a ne onoga što vam je rečeno da jeste! Kako se Sunce u Lavu poravnava s Jupiterom i Uranom u Biku, nalazite se u razdoblju burnih promjena kada je u pitanju vaša karijera, kao i slika koju drugi imaju o vama. Mijenjate se - i vaši se profesionalni ciljevi neizbježno mijenjaju u tom procesu.

Horoskop
Shutterstock 

Djevica

Sezona Lava za Djevicu je razdoblje magičnih proturječja!

Dok Sunce počiva u vašoj duhovnoj i podsvjesnoj 12. kući, možda ćete biti manje zainteresirani za sudjelovanje u vanjskom svijetu. Bit ćeš u svom kutu, okrenutost sebi bit će sasvim u redu.

Sada je odlično vrijeme za vašu samorefleksiju, pogotovo dok se Venera kreće retrogradno kroz vašu nevidljivu 12. kuću.

Sigurno će biti nekih neočekivanih otkrića, pogotovo kada Lav prijeđe Jupiter i Uran u Biku. Dopustite si da se upustite u avanture koje vas izvode iz vaše zone udobnosti i pokazuju vam novi put do samoispunjenja.

Strijelac

Pripadnici ovog horoskopskog znaka uvijek su raspoloženi za avanturu, a vladavina Lava odvest će ih na neka lijepa mjesta i u nove izazove.

Dok Sunce sipa vatru u vašu devetu kuću obrazovanja i razvoja, očekuju vas nova iskustva. No, neće vam biti lako otvoriti im se jer ćete biti osjetljiviji nego inače, a to je jedino što vas koči kada želite ići dalje i isprobati nešto novo.

Bit ćete fokusirani na kreativno izražavanje i umjetnički razvoj, a ako ste u nedoumici što učiniti, zapamtite - ako ste dovoljno spremni, imat ćete najbolju zabavu u životu! Uživajte u svakom trenutku i ne bojte se nepotrebno.

Horoskop
Shutterstock 

Vodenjak

Vaši odnosi značajno se mijenjaju tijekom vladavine Lava, dragi Vodenjače.

Dok Venera u Lavu ide retrogradno kroz vašu sedmu kuću, koja se odnosi na partnerstva, mogli biste otkriti da se bivši ljubavnici, prijatelji i poslovni partneri ponovno pojavljuju u vašem životu.

Mogu postojati neriješeni sukobi koji zahtijevaju vašu pozornost, jer će vas pronalaženje rješenja i konačni završetak naučiti puno o vama samima.

Sjajan izvor inspiracije bit će vaša obitelj, čak i ako postoje trvenja jer će vas svaka situacija podsjetiti tko ste, odakle dolazite i koliko daleko morate ići. Pripremite se za neočekivane promjene koje će se dogoditi u vašem osobnom životu jer ste možda spremni osloboditi prostor za vezu koja će vas natjerati da iskočite iz svoje zone udobnosti!