Prvi retrogradni Merkur u 2024. godini stiže 1. travnja, a bit će aktivan cijeli mjesec, odnosno do 25. travnja. Ovaj astro tranzit može biti opasno razdoblje i poznato je po brojnim neugodnostima i neplaniranim problemima koji se javljaju u ovom razdoblju.

Merkur.jpg
Shutterstock 

Astrolozi redovito ističu kako retrogradni Merkur ima ozbiljan utjecaj na ljude, pa u ovom razdoblju uglavnom savjetuju da ne poduzimate velike i važne korake koji bi vam mogli promijeniti život. Također se savjetuje izbjegavanje velikih kupnji i transakcija, te oprez ako je pred vama neko duže putovanje. Budite oprezni u komunikaciji – nesporazumi su česti u ovom razdoblju i nikada nemojte donositi ishitrene odluke, pogotovo što se tiče posla. Svaku odluku izvažite nekoliko puta!

I dok tradicionalno ovaj planet, kada je retrogradan, ne djeluje baš povoljno na gotovo niti jedan znak Zodijaka, nekima će donijeti sreću, a problemi će najviše pogoditi tri znaka.

Ovan

Predstavnici ovog znaka moraju pažljivo pratiti sve dokumente koji se odnose na njihov rad ili život. Na poslu svađe i nesporazumi mogu čak dovesti do gubitka ugleda i položaja! 

Ovan.jpg
Shutterstock 

Iako vam je intuicija jaka, sljedećih će tjedana biti vrlo slaba, što će dodatno poremetiti vaše normalno funkcioniranje. Morat ćete poraditi na svojoj razdražljivosti i sebičnosti, osobito u prvoj polovici mjeseca, kada će negativne sile Venere i Merkura biti u snažnoj sinergiji.

U ljubavi, konfliktne situacije prijete da postanu početak niza velikih svađa.

Strijelac

Strijelci se trebaju pripremiti na puno nepredvidivih situacija i naglih promjena planova. Može doći do otkazanog leta aviona, kvara na automobilu, iznenadne bolesti prije planiranog putovanja, odgađanja važnih događaja... Ukratko, ako ste imali planirano putovanje, očekujte neugodnosti i loše promjene po tom pitanju. Čuvajte se i gradske vožnje, može biti peh.

Strijelac
Shutterstock 

Ovo je razdoblje koje od vas zahtijeva puno strpljenja i odlučnosti. Očekuju vas teški dani, ali u isto vrijeme zanimljivi i poučni – bit ćete mudriji i obzirniji na kraju ovog razdoblja. Važno je da sljedećih tjedana ne pokušavate raditi nekoliko stvari odjednom, tada je neuspjeh zajamčen. Ako imate takta i strpljenja, možda će ipak biti manjih uspjeha. Ne miješajte ljubav i posao i posvetite dovoljno vremena ljudima koje volite.

Jarac

Jarci bi u narednom razdoblju trebali razmisliti o kupnji ili prodaji nekretnine. Mogući su problemi s papirologijom, pakiranjem ili selidbom. S druge strane, savjetuje se što više vremena provoditi s obitelji i kod kuće.

Jarac
Shutterstock 

Mogući su i problemi u interakciji s kolegama i okolinom. Stvari najvjerojatnije neće ići po planu i moglo bi doći do neočekivanih promjena u vašem poslovanju. Iako ćete biti nervozni i nemirni, ne zaboravite na prognozu zvijezda - velika je vjerojatnost da će se svi trenutni neuspjesi u budućnosti pretvoriti u trijumfe i povesti vas na put napretka, piše Žena