Nakon što je smrt britanske kraljice Elizabete okončala njenu vladavinu dugu sedam desetljeća, na prijestolje je stupio njen sin Charles, a s dolaskom novog monarha za Veliku Britaniju je otpočela nova era pa ne čudi da su se javili brojni astrolozi s predviđanjima vezanim za njegovu vladavinu.

Početkom prošle godine isplivalo je nekoliko 'proročanstava' o kralju Charlesu, a neka od njih najavljivala su da monarha čeka teška godina i da će njegova vladavina biti kratkoga vijeka.

Princ Charles i Camilla Parker Bowles su u braku od 2005.
Profimedia 

Predviđanja o teškom razdoblju za kralja Charlesa pokazala su se itekako istinitima, iako zaista nitko nije očekivao da će se problemi pojaviti sa strane njegova zdravlja. Osim što mu je dijagnosticiran rak nedugo nakon što je došao na tron, dodatni teret mu stavlja i činjenica da je rak dobila i njegova snaha i buduća engleska kraljica Kate Middleton.

Iako je su dio njegovih dužnosti preuzeli njegova supruga Camilla Parker Bowles i sin William, kralj i dalje čvrsto sjedi na prijestolju i zasad ne pokazuje naznake da bi se poželio povući s dužnosti, što su neki astrolozi predviđali prošle godine.

'Ne bi me iznenadilo da se u rano ljeto povuče i napravi mjesta za svog sina Williama', naveo je astrolog Patrick Arundel tvrdeći da će kralja mučiti 'unutarnja previranja'.

Princ William i kralj Charles
Profimedia 

Prilično jezivu sudbinu o završetku vladavine Charlesa III. neki su pronašli u riječima slavnog Nostradamusa .

'Otočnog kralja protjerat će na silu. Zamijenit će ga onaj koji nema obilježja kralja', predvidio je Nostradamus, a Mario Reading, koji se bavi iščitavanjima Nostradamusovih proročanstava vjeruje da bi kralj Charles mogao abdicirati zbog 'upornih napada na njega i Camillu'. Iznenađujuće, on smatra da bi Harry mogao naslijediti oca. Naime, upravo njega prepoznaje kao osobu koja nema obilježje kralja.

Poznata vidovnjakinja Jasmine Anderson je proučavala položaj planeta u vrijeme Charlesove krunidbe pokušavajući u njima pronaći naznake onog što budućnost nosi za novog monarha.

Camilla Parker Bowles i kralj Charles.jpg
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

‘Ne vidim da će dugo biti naš kralj. Na dan njegove krunidbe (6. svibnja 2023.) bio je retrogradni Merkur. Merkur vlada komunikacijom, putovanjima, prenošenjem poruka, stvari mogu postati turbulentne tijekom retrogradnog Merkura. Nije to dobro vrijeme da se počinje išta novo. Nije dobro vrijeme za selidbu, pokretanje posla ili ulazak u novu vezu’, otkrila je ona ranije u britanskim medijima.

‘Pogledala sam i tarot karte za njega, čini se da će njegova vladavina biti uspješna, ali ne i duga’, istaknula je.

Međutim, fanove kralja Charlesa najviše je uplašilo bizarno proročanstvo o točnom datumu njegove smrti.

Osoba koja se na Twitteru predstavlja kao Logan Smith je još u srpnju 2022. godine objavila da će kraljica Elizabeta preminuti 8. rujna te godine, a kad se to pokazalo točnim, u britanskim medijima počelo se spominjati, osobito nakon što se saznalo za Charlesovu bolest, da je u istoj objavi Smith napisao i navodni datum kraljeve smrti.

Smith je naveo da će kralj Charles umrijeti 28. ožujka 2026. godine, što bi značilo da sadašnji britanski monarh pred sobom ima nešto manje od dvije godine života. Hoće li se ova proročanstva ispuniti, ostaje nam da vidimo.

Više fotografija kralja Charlesa i kraljice Camille pogledajte u galeriji: 

Profimedia Kralj Charles i Camilla Parker Bowles