Britanska kraljevska obitelj jedna je od najpoznatijih i najdugovječnijih na svijetu pa nije neobično da se gotovo svaki segment njihovih života koji dospije u javnost stavlja pod povećalo.

Članovi kraljevske obitelji naraštajima su navikli neke stvari dijeliti s podanicima poput vjenčanja ili pogreba, no neke druge stvari bi voljeli što je duže moguće zadržati podalje od očiju javnosti. To im je možda stoljećima uspijevalo, no u današnje vrijeme paparazza i društvenih mreža, malo što uspijeva dugo ostati skriveno.

Kraljevska obitelj
BAV MEDIA / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Tek što se saznalo da kralj Charles boluje od raka, njegova snaha Kate Middleton objavila je slične vijesti i to tek nakon što se dugo nagađalo oko toga što se s njom događa i zašto je nestala iz javnosti. Dodatna nagađanja izazvala je i činjenica da niti kralj, niti princeza nisu otkrili nikakve detalje svoje bolesti pa čak ni to od koje vrste raka boluju.

Mnogi su se zapitali i što Charlesova bolest znači za budućnost monarhije, a neki su odgovore odlučili potražiti u astrologiji i proročanstvima, od kojih su neka zaista bizarna poput onog koje ‘proriče’ točan datum smrti kralja Charlesa ili onog koje tvrdi da je kraljicu Camillu ‘sustigla karma’ zbog onog ‘što je činila drugima’.

Kate Middleton i kralj Charles.
SMG / Zuma Press / Profimedia 

Posebno se u centru pažnje našao njegov stariji sin, princ William, britanski prijestolonasljednik, koji se našao u dvostruko teškoj situaciji jer se istovremeno mora nositi s bolešću oca i supruge, ali i s preuzimanjem dodatnih kraljevskih dužnosti.

Hoće li William postati kralj i prije nego što se itko nadao ili možda uopće neće biti nasljednik, pitali su se neki njegovi podanici. Naime, netko se prisjetio i Nostradamusovog proročanstva koje tvrdi da će ‘otočnog kralja’ naslijediti ‘onaj koji nema obilježja kralja’, što su pak neki protumačili kao znak da će se umjesto Williama na britanskom tronu naći njegov mlađi brat, odbjegli princ Harry.

No, što zapravo čeka princa Williama u budućnosti?

On zna da mora biti spreman postati kralj. Kad se doznala Charlesova dijagnoza, sigurna am da je njegova prva reakcija bila ona zabrinutog sina. No, tu je i veliki teret odgovornosti koji mu se spušta na ramena. Sigurna sam da je toga jako svjestan’, komentirala je za Reuters Anna Whitelock, profesorica na London’s City Universityju koja se bavi poviješću monarhije.

Princ William je navodno vikao na Harryja i Meghan Markle
Profimedia 

S ovim se slaže i astrolog Inbaal Hongman koji je za britanske medije otkrio da će William spremno prihvatiti neke očeve dužnosti i da će stoički izdržati sve probleme.

‘Princ William će potajno uzeti dodatne odgovornosti za slučaj da Charlesov oporavak dugo potraje. Kroz godinu će paziti da balansira svoj osobni život i brojne obveze kako ne bi doživio ‘burnout’’, tvrdi on.

Astrologinja Debbie Frank, inače bliska prijateljica pokojne princeze Diane, Williamove majke, tvrdi da će 2024. godina biti ona u kojoj će se za Williama sve promijeniti.

‘Planet Uran ukazuje na raskidanje s tradicijom i pokretanje novih inicijativa. Možemo očekivati da će William napraviti razliku i da će raditi stvari na svoj način. Listopad će biti mjesec moći za princa i princezu od Walesa. Jesen i zima pripremit će Williama za 2025. koja će za njega također biti važna’, ispričala je ona.

Kate Middleton i princ William
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Brazilski mistik Athos Salome pak tvrdi da će 2025. biti opasna godina za Kate Middleton koja će se, tvrdi on, suočiti sa ‘značajnim zaprekama’ što se tiče njenog zdravlja te da će se boriti s problemima vezanima za ‘kosti, koljeno, nogu i zglobove’, no i s tim je li spremna preuzeti ulogu kraljice.

‘Izazovi se tiču i toga je li spremna preuzeti krunu. U njenom će životu značajna biti 2025. godina i mjeseci ožujak, lipanj, rujan i prosinac’, rekao je Salome i naglasio da će to natjerati princezu da se ‘fokusira na svoje zdravlje’.

Mnoga su se ova predviđanja pojavila nakon što se saznalo za Kateinu i Charlesovu bolest, no poprilično je zlokobno proročanstvo koje je još 2010. izrekao azijski astrolog i kolumnist Anthony Cheng koji je rekao da par čekaju ozbiljni problemi nakon što princ William napuni 39 godina.

Princ William
Daniel Leal/WPA Pool/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Par će imati ozbiljnih problema u dekadi koja nastupa nakon što on navrši 39 godina’, tad se nagađalo da se radi o bračnim problemima, no princ William je 39 godina navršio 2021. Te godine se dogodio jedan od najvećih skandala za kraljevsku obitelj- ozloglašeni intervjuu u kojem su Meghan i Harry članove obitelji prozvali za rasizam što je nepopravljivo oštetilo ionako narušenu Williamovu vezu s bratom.

Iste je godine izgubio djeda, princa Phillipa, a samo godinu dana kasnije i baku, kraljicu Elizabetu. Ne smijemo zaboraviti ni Harryjeve eksplozivne memoare u kojima brata nije štedio iznoseći obiteljsko prljavo rublje.

Princ Harry, princ William i kralj Charles
Profimedia 

Ni pune dvije godine kasnije istovremeno su mu oboljeli supruga i otac, a na njega je pao teret cijelog kraljevstva pri čemu je jedina osoba s kojom ga je mogao podijeliti njegova omražena maćeha, kraljica Camilla.

No, to nije kraj Williamovih nedaća, bar ako je vjerovati Anthonyju Chengu koji je ustvrdio da će princa u četrdesetima dočekati razvod ili velika nesreća.

‘Jedno od ovoga će se dogoditi. Ako to bude nesreća, izgledno je da će biti fatalna’, zaključio je Cheng i upozorio princa da bi trebao izbjegavati putovanja na jug ili na tropske lokacije.

Više obiteljskih fotografija princa Williama i Kate Middleton pogledajte u galeriji: 

Profimedia Obitelj princa Williama i Kate Middleton