Prema astrolozima, uskoro slijedi razdoblje ispreplitanja retrogradnog Merkura i retrogradnog Saturna.

Pojava retrogradnosti planeta može imati vrlo velik utjecaj na pojedine predstavnike Zodijaka, a zbog ovog neočekivanog dueta druga polovica ljeta bit će posebno burna za jedan znak.

Saturn je 29. lipnja postao retrogradan u znaku Riba, a to za jedan horoskopski znak znači poseban niz ne baš ugodnih promjena. To je Djevica.

Djevica.jpg
Shutterstock 

U razdoblju koje slijedi oboružajte se strpljenjem i tolerancijom te se pripremite na neizbježan dolazak starih karmičkih dugova na naplatu.

Susrest ćete se s velikim brojem problema koji će vam se trenutno činiti kao nepravedna raspodjela karata, no imajte na umu da bez povremenih padova nema napretka, a sve što vam se događa u životu prisutno je s razlogom.

Najvažnija stvar koju bi Djevice trebale zapamtiti je da, čak i kada ih obuzme osjećaj nesigurnosti i nelagode, nikada ne trebaju odustati, već svaki korak prihvatiti kao dio puta osobnog razvoja.

Saturn će se uplesti u financije, a može se očekivati ​​naplata starih dugova ili neki novi, neočekivani izdaci.

Horoskop
Shutterstock 

Tranzit Marsa u znak Bika 12. srpnja Djevicama donosi novu energiju prožetu odlučnošću i radnom etikom. Zato je ovo vrijeme idealno za izradu i realizaciju planova, bilo kratkoročnih bilo dugoročnih.

Ipak, pripazite kada je riječ o međuljudskim odnosima, budući da ćete za vrijeme Marsa u Biku biti posebno razdražljivi i uvijek spremni na svađu.

Za razliku od Saturna koji će ući u novčanik Djevice i pomrsiti konce, Mars u novom položaju donosi mogućnost prosperiteta i novčanog tokapažljivo ulažite i izbjegavajte nepromišljene troškove.

Horoskop
Shutterstock 

Od 5. do 22. kolovoza Merkur će biti retrogradan u znaku Lava, a potom od 22. do 28. kolovoza u znaku Raka, što za Djevice znači samo jedno; ponovni ulazak u svakodnevne probleme.

Nedaće poput stalnih kašnjenja, nesporazuma u komunikaciji i transakcijskih problema mogu dominirati životom ovog znaka na kraju ljeta. Zato je za Djevice izuzetno važno da budu maksimalno usredotočene, pogotovo kada su u pitanju poslovni pregovori i planovi, upozorava Glossy