S astrološke točke gledišta, retrogradni Merkur ima veliki utjecaj na komunikaciju, tehnologiju i prijenos informacija. Tada mnogi ljudi doživljavaju poteškoće u tim područjima života i suočavaju se ne samo s nerazumijevanjem od strane bližnjih, nego čak i s problemima s tehnologijom.

Tijekom retrogradnog Merkura astrolozi preporučuju oprez i izbjegavanje nepotrebnih radnji. Potpisivanje važnih dokumenata i donošenje bilo kakvih odluka najbolje je odgoditi, jer kaos koji vlada u ovom razdoblju očito vam neće donijeti ništa dobro.

No pokazalo se da ne moraju svi biti tako oprezni. Prema astrolozima, neki predstavnici horoskopskih znakova ne bi se trebali bojati trikova svemira i neugodnih posljedica koje uzrokuje retrogradni Merkur. Evo tko je to.

Bik

Smireni, razumni i strpljivi Bikovi ne trebaju se bojati neugodnih posljedica ovog astrološkog događaja. A sve zahvaljujući činjenici da majstorski ostaju smireni čak i u onim slučajevima kada je, čini se, sve potpuno propalo.

Bik.jpg
Shutterstock 

Pokušavaju ne podleći melankoliji i zadržati sklad u sebi i u najtežim situacijama.Zato Bik ima sve šanse preživjeti retrogradni Merkur bez nepotrebnog gubljenja živaca.

Djevica

Predstavnici ovog znaka imaju dvostruku, a možda i trostruku sreću, jer im je zaštitnik Merkur. Čini se da bi se njegov utjecaj na njih trebao odraziti posebnom snagom, ali ne, ovdje stvari stoje drugačije.

Djevica.jpg
Shutterstock 

Djevice se osjećaju samouvjereno i u najtežim danima. Zahvaljujući svom analitičkom načinu razmišljanja, uspijevaju brzo i jasno pronaći rješenja za novonastale probleme i držati svoje emocije pod kontrolom.

Škorpion

Škorpionima se može samo zavidjeti na njihovoj intuiciji. Predstavnici ovog znaka u stanju su primijetiti tragove sudbine i slijediti zov svog srca, što im omogućuje da ostanu u skladu sa sobom i ne ulaze u sukobe s drugima.

Škorpion.jpg
Shutterstock 

Zato retrogradni Merkur za njih nije tako strašan događaj. Sposobnost brze prilagodbe promjenama i sposobnost prevladavanja problema pomaže im da ne brinu o tome što se događa i da ostanu vjerni sebi.

Jarac

Glavno jamstvo uspjeha Jarca u svakom poslu je praktičnost i smirenost. Njihovom trudu i racionalnosti može se samo zavidjeti, a svatko od njih treba naučiti kako čvrsto stajati na nogama i deklarirati svoje ambicije.

Jarac.jpg
Shutterstock 

Ponekad se čine previše jednostavni i pedantni, ali sve im to omogućuje da se ne boje poteškoća i preuzmu odgovornost čak i u najtežim danima retrogradnog Merkura.

Vodenjak

Vodenjaci su jedni od rijetkih znakova koji se uvijek oslanjaju samo na vlastite snage i znaju trezveno procijeniti što se oko njih događa. Dobro su svjesni što se događa i prilagođavaju se raznim obratima sudbine.

5 horoskopskih znakova koje će čuvati zvijezde tijekom retrogradnog Merkura 5 kolovoza 2024
Shutterstock 

Unatoč činjenici da ih stres još uvijek s vremena na vrijeme svlada, trude se ne raditi nepromišljene stvari i sigurno neće dopustiti da ih svakodnevne nevolje izlude.

Ako se niste pronašli na ovoj listi, ne očajavajte. Ne zaboravite da sreća voli one koji znaju održati stabilnost i smireno prihvaćaju sve promjene u životu, nastojeći ih okrenuti u svoju korist, piše Atma.