Aktualni beauty trendovi tradicionalno se grade na kontrastima, što je dobra vijest budući da to daje priliku da žene različitih tipova i duljina kose pronaći nešto kao skrojeno za njih.

Sjajne frizure na kratkoj kosi s prizvukom androginosti, kao na Loewe reviji, ili romantične bujne kovrče s vrpcama i mašnama, poput modela na revijama Giambattista Valli i Dior - opcija je mnogo i uvijek možete pronaći nešto za sebe.

Jessica Biel
DNPhotography/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Na modnim revijama proljeće-ljeto 2024. primijetili smo mnogo opcija koje svatko može lako rekreirati. Jedan od njih su takozvani nirvana valovi.

Nirvana waves su moderna frizura inspirirana imidžem Kurta Cobaina, pjevača legendarnog benda Nirvana.

Što je čini posebnom?

Glavna tajna ove friure su je prirodna nemarnost. Radi se samo o naglašavanju prirodnog oblika kose i dodavanju suptilnih valova.

Kendall Jenner
Angela WEISS / AFP / Profimedia 

Kako oblikovati kosu u nirvana valove?

Nanesite toplinsku zaštitu i pjenu na vlažnu kosu i nježno utrljajte proizvod kroz ruke, stvarajući mekani volumen i teksturu. Zatim osušite kosu, a zatim uvijačem dodajte dodatne valove i kovrče.

Dua Lipa
Doug Peters / PA Images / Profimedia 

Učinite to nenamjerno, na odvojenim dijelovima kose. Namotajte pojedinačne pramenove na peglu, okrećući ploče u jednom ili drugom smjeru. Stvaranje takvog nemarnog efekta ipak će biti puno lakše i brže nego da ste cijelu kosu uvijali peglom.

Pustite kosu da se ohladi, zatim pročešljajte kovrče kako biste stvorili prirodan dojam.