Retrogradni Merkur je astrološki fenomen koji donosi izazove, introspekciju i priliku za promišljanje. Iako svi znakovi mogu osjetiti njegov utjecaj, neki će doživjeti značajnije promjene i potreseDrugima će pak sve ići kao po loju

U ovom razdoblju važno je osvijestiti kako Merkur može utjecati na različite aspekte života.

Vodenjak i Ribe

Za Vodenjaka i Ribe, retrogradni Merkur će se kretati kroz vašu 7. kuću, koja je povezana s partnerstvom. Ovo je vrijeme kada se prošlost može vratiti u vaš život.

Ribe.jpg
Shutterstock 

Bivši partneri mogu ponovno ući u igru ​​ili ćete možda osjetiti potrebu da se vratite starim ljubavima. U svakom slučaju, budite spremni na emocionalne izazove i pokušajte se usredotočiti na ono što vam donosi sreću i stabilnost.

Strijelac i Škorpion

Strijelci i Škorpioni će doživjeti promjene u karijeri. Merkur će se kretati kroz vašu 10. kuću, koja je povezana s profesionalnim postignućima.

Strijelac.jpg
Shutterstock 

Ovo je savršeno vrijeme za napredovanje, prilike za unapređenje ili čak promjenu karijere. Možda ćete shvatiti gdje ste do sada griješili i dobiti nove ideje za zaradu. Budite otvoreni za nove prilike i nemojte se bojati preuzeti inicijativu.

Lav i Djevica

Ova dva znaka imat će najviše sreće, a tu su Lavovi i Djevice. Imat će priliku zablistati. Retrogradni Merkur će prolaziti kroz njihovu 1. kuću, što znači da će raditi na sebi, svom stavu i imidžu.

Lav.jpg
Shutterstock 

Ovo je idealno razdoblje za samopouzdanje i karizmu. Usredotočite se na osobni razvoj i vrijednosti koje predstavljate drugima. Promjene koje sada napravite mogu imati dugotrajan pozitivan utjecaj na vaš život.

Bik i Blizanci

Bik i Blizanci imat će priliku otpustiti prošlost. Retrogradni Merkur će utjecati na vašu 12. kuću, koja je povezana s introspekcijom i otpuštanjem trauma iz prošlosti.

Blizanci.jpg
Shutterstock 

Ovo je vrijeme da se oslobodite tuge, stagnacije i bolnih rana iz prošlosti. Pokušajte ostaviti sve što vam više ne služi i ne donosi sreću. Ovo razdoblje može biti izazovno, ali će donijeti i veliku emocionalnu slobodu i olakšanje.

Retrogradni Merkur nije nešto što treba izbjegavati, već prilika za rast i razvoj. Iskoristite ovo razdoblje da preispitate svoje odluke, napravite promjene i otvorite se novim prilikama. Svaki znak ima svoju jedinstvenu priču tijekom ovog tranzita, a uz pravi pristup svatko može izaći jači i mudriji, piše Žena