Ovan

Pazite kamo idete i slijedite svoje srce! 24. rujna Venera ulazi u Škorpiona kojim vlada Mars, vašu osmu kuću dubine i transformacije. Budući da je Mars također vaš vladar, osjetit ćete utjecaj Venere više od većine. Pomrčina punog Mjeseca 18. rujna u vašoj dvanaestoj kući tajni mogla bi donijeti susret s nekim iz vaše prošlosti, a Neptunov utjecaj mogao bi situaciju učiniti zbunjujućom i čeznutljivom. Aspekt tajnovitosti upućuje na kompliciranu situaciju i potencijalni ljubavni trokut. Morate jasno razmisliti o tome što želite i što namjeravate učiniti te kamo će vas vaši postupci odvesti. Tijekom posljednjeg tjedna rujna Merkur jača vaše komunikacijske sposobnosti pa ćete lakše razjasniti svoje želje i nositi se s čudnom situacijom u kojoj ste se našli.

Ovan.jpg
Shutterstock 

Možete imati uspješnu karijeru i zdrav način života i stabilnu vezu – ne morate se odreći jednog aspekta svog života zbog drugog, ali morate pokušati uspostaviti ravnotežu. Ako vaša veza trpi zbog vaših ambicija ili vam je zdravlje narušeno zbog pokušaja balansiranja posla i ljubavi, jednostavno se morate prepustiti i odrediti prioritete. A onda napravite raspored – potreban vam je i trening i zdrava prehrana i kvalitetno provedeno vrijeme s partnerom i dovoljno sna. A u svemu tome potreban vam je balans kako biste optimalno funkcionirali i davali sve od sebe na poslu. Drugim riječima, vaše emocionalno stanje i nastojanje da se brinete za partnera ukazuje na potrebu da brinete o svom psihičkom i fizičkom zdravlju.

Bik

Prošlost i budućnost se povezuju kada vaš vladar Venera uđe u vašu sedmu kuću partnerstva 24. rujna, donoseći vam mnogo prilika za povezivanje s onima do kojih vam je stalo. Početkom rujna, retrogradni Saturn u vašoj jedanaestoj kući prijateljstva potiče vas da preispitate što najviše cijenite. Je li istina da je netko koga smatrate samo prijateljem najbolji izbor za vezu? Nemojte se osuđivati, jer Neptun može izazvati zabunu – pričekajte da vam se glava razbistri kako biste mogli donositi informirane odluke. Pomrčina punog Mjeseca 18. rujna i konjunkcija s Neptunom omogućuju vam da u jesen uđete usredotočeni na svijetle mogućnosti.

Bik.jpg
Shutterstock 

Što radite kada se osjećate moćno i zaljubljeno u život? S kim ga dijelite? Neka vam osjećaji budu kompas - krenite prema ljudima i iskustvima koja obogaćuju vaš život. Na vama je hoćete li svojim odnosima, kreativnom istraživanju i sreći dati prioritet. Recite ne kada zahtjevi drugih ometaju vaše osobno vrijeme - možda neće biti ugodno, ali s vježbom ćete se osjećati samopouzdanije i ljudi će vas više poštovati. Sve što se događa i što vam donosi nelagodu podsjeća vas koliko vrijedi vaš partnerski odnos i tko su vam pravi prijatelji.

Blizanci

Imate energiju za stvaranje sjajnih veza upravo sada! Mars u Blizancima vam puni baterije do 4. rujna, a dobročinitelj Jupiter vas cijeli mjesec čuva u svemu što radite. Uz Sunce i vaš vladar Merkur u bliskom poravnanju u vašoj petoj kući zabave tijekom zadnjeg tjedna rujna, mogli biste se povezati s nekim koga stvarno želite bolje upoznati. Venera u vašoj petoj kući romantike do 24. rujna daje vam romantičnije izbore. Pomrčina punog Mjeseca 18. rujna odvija se u vašoj desetoj kući karijere. Možete se otvoriti nekome s kim ste profesionalno povezani i pronaći pravu vezu, platonsku ili romantičnu. Mjesec boravi u vašem znaku 22. i 23. rujna, što sugerira da se javite svojoj simpatiji. 

Blizanci.jpg
Shutterstock 

Strpljenje, oprez i briga bit će vam od podjednake koristi u partnerskim, obiteljskim odnosima i financijama. Njegujte sigurnost dajući prednost onome što čini da se osjećate dobro nad onim što je ispravno. Vjerujte svojoj intuiciji, iznad svega. Planetarni aspekti savjetuju uređenje domaćeg okoliša, što podržava vaše zdravlje i stabilnost. Napravite raspored po feng shui principima, očistite i osvježite prostoriju u kojoj spavate, prilagodite rasvjetu u prostoru koji dijelite s drugima... Ne trebate kupovati nove stvari - mala podešavanja, pomicanja i prilagođavanja onoga što već imate bit će dovoljno da se osjećate mirnije i jasnije razmišljate.

Rak

Kraj rujna obećava strastvene susrete – sve do 24. rujna, Venera u kvadratu s Marsom u vašoj prvoj kući sebe, mogla bi učiniti da se osjećate pod pritiskom da više izlazite i upoznate se. Ali kada Venera uđe u domenu Škorpiona tijekom posljednjeg tjedna u mjesecu, sve postaje skladnije. Ugodnije vrijeme i blagi jesenski ugođaj inspiriraju Vas na iskrene razmjene i susrete u kojima ćete istinski uživati. Mars u vašem znaku usmjerava vas prema postignućima, ali bi se vaš fokus mogao pomaknuti prema povezivanju s nekim intrigantnim i tajanstvenim krajem mjeseca. Vaše skrivene želje mogle bi isplivati na površinu tijekom pomrčine punog Mjeseca u Ribama 18. rujna, koja oko vas stvara čarobnu auru privlačnosti.

Ljubavni horoskop za rujan 2024
Shutterstock 

U rujnu bi vaše reakcije mogle biti usporene, zbog čega su planovi su pomalo neuravnoteženi, ali to može biti blagoslov kada su u pitanju partnerski odnosi. Usporavanje vam omogućuje da temeljito razmislite o stvarima koje vas povezuju i shvatite postoji li ono što vam je najvažnije u tom odnosu ili su se vaše potrebe promijenile, a vaš se partner ne razvija na isti način kao vi. Vaš sustav vrijednosti se razvija i ako ste preboljeli osobu s kojom ste, mogli biste odlučiti da je vrijeme da krenete svatko svojim putem. Ne brinite zbog usamljenosti – vaša mudra priroda i magnetska energija mogu privući novog strastvenog ljubavnika.

Lav

Sekstil Venere podržava međuljudske odnose do 23. rujna, no vaša je pozornost usmjerena na materijalnu stranu života. Pretrpani ste financijama, dok Sunce prolazi kroz vašu drugu kuću, a pomrčina punog Mjeseca 18. rujna odvija se u vašoj osmoj kući zajedničkih resursa. Pokušavate li povećati svoj prihod kako biste nekoga impresionirali? Ili vas stjecanje neovisnosti tjera na oprez i strah da bi druga osoba mogla narušiti vašu udobnost i dobrobit? Dolaskom jeseni vaš vladar Sunce ulazi u znak Vage, vaš solarni treći sektor. Krajem mjeseca vaš će magnetizam oživjeti, a bit će zapažene vaša duhovitost i iskrenost. U jesen biste mogli krenuti romantično osvježeni, sa željom da produbite neko poznanstvo.

Lav.jpg
Shutterstock 

Možda ste ostavili sezonu ekstravagancije iza sebe i rujan je vrijeme da preispitate svoje navike trošenja i uživanja. Budite realni pri raspodjeli vremena i resursa i možda ćete uvidjeti da kvalitetni, uzbudljivi i avanturistički trenuci s vašim partnerom zahtijevaju minimalne (ili nikakve) troškove. Ali to nije vaša jedina briga - vaš nemir raste kako stara sjećanja ponovno izranjaju na površinu, iznenada izranjaju na površinu i možda ćete biti preplavljeni intenzitetom osjećaja za koje ste vjerovali da su obrađeni i izgubili su moć da vas uznemiruju. Budite nježni prema sebi i pokažite suosjećanje i strpljenje koje imate prema partneru i prijateljima – ljubav ovog mjeseca uglavnom se odnosi na ljubav prema sebi. Okrenite se svom unutarnjem svijetu i vaš će vanjski život doći na svoje mjesto.

Djevica

Saturn u vašoj sedmoj kući partnerstva tjera vas da ozbiljno razmislite o romansi. Vaša praktična priroda nalaže da svoje želje zadržite za sebe dok za to ne dođe pravo vrijeme. Kada vaš vladar Merkur 9. rujna uđe u vaš znak, pojavit će se prilika za razgovor kakav želite s tom posebnom osobom koja vas zanima. Ovo može biti svojevrsni bijeg od svakodnevice, na neobičan način. Potpuna pomrčina Mjeseca 18. rujna u vašoj sedmoj kući intimnosti može izazvati sanjarenje, dok drugi planetarni aspekti potiču iscjeljenje, toplinu i predanost.

Djevica.jpg
Shutterstock 

Stabilna veza mogla bi biti izvor podrške i utjehe, ali bi mogla i završiti. Sve ukazuje na to da trebate više brinuti o sebi, a kada energiju usmjerite na svoje potrebe i prioritete, partner vam može biti najveća podrška – ili se može osjećati zapostavljeno i nerazumijevajući vas. U oba slučaja morate sebe staviti na prvo mjesto i okružiti se ljudima koji vas podržavaju i pomažu vam da ojačate (ozdravite, nosite se s promjenama, steknete više samopouzdanja, prebolite to...) a onima koji vas sabotiraju nema mjesta u vašem životu. Trebate ljude koji vam omogućuju da se osjećate sigurno sa svojom ranjivošću. Na ovaj ili onaj način dođete do važne prekretnice u životu i nekim stvarima dođe kraj, samo da bi ih zamijenilo nešto drugo. Usvojite širu perspektivu onoga što je sada moguće (i dobro) za vas.

Vaga

Kako Sunce ulazi u vaš znak 23. rujna, manji astrološki događaji mogu utjecati na mogućnost uzbudljivog susreta. Vaša osobna nova godina počinje sa Suncem u Vagi, u vašoj prvoj kući sebe, a trigon s Plutonom donosi hrabrost i jača vašu odlučnost da u ljubavi pronađete nešto novo i drugačije od onoga što ste do sada poznavali. Dok je Neptun u kvadratu s vašom vladaricom egzaltacije Venerom, mogli biste odlučiti ostaviti prošlost iza sebe i krenuti prema onome što najviše želite. Ovaj sjaj trajat će vam do kraja listopada, iskoristite ovo vrijeme!

vaga.jpg
Shutterstock 

Tijekom rujna mogli biste pregledati dinamiku odnosa i iskustava tijekom ljeta iza vas – razmislite o svakoj prepreci koja je testirala vaše granice i tjerala vas da se proširite izvan zone udobnosti te koliko vas je partner podržavao, pratio ili distancirao. Dajte prioritet svom mentalnom blagostanju dok usmjeravate svoj život u pozitivnijem smjeru. Ako to znači izaći iz skrovišta i pokazati se svijetu, učinite to, čak i ako se ne osjećate baš pristojno. Primijetite svoje rutine i zadatke kojima nedostaje dubina i smisao – kad otpustite ono što vam više ne služi, otvorit će se nova vrata.

Škorpion

Realizam i strast sjedinjuju se na prijestolju – tijekom prvog tjedna rujna naglašena je jasnoća koja vas potiče da bolje definirate i razumijete što cijenite u odnosima. Venera ulazi u vašu domenu 23. rujna i tu će ostati do sredine listopada. Ako imate na umu romantiku, nemojte otvarati sve karte, budite fleksibilni i razmislite kako možete prilagoditi ravnotežu davanja i primanja kako bi odnosi tekli glatko. Drugim riječima, ostanite realni i promišljeni dok se prepuštate strastima – to će vam doći prirodno. Dodatnu podršku dobivate od pomrčine Punog Mjeseca u Ribama 18. rujna, koja je povoljno usklađena s vama.

Škorpion.jpg
Shutterstock 

Vrijeme je da vezu stavite u središte pozornosti – ako je vaš društveni kalendar prepun događaja, nemojte partnera uzimati zdravo za gotovo niti ga stavljati u drugi plan. Unesite vrijeme predviđeno za zajedničke aktivnosti u kalendar i gledajte kako to vrijeme prevladava. A onda budite dosljedni i ako trebate otkazati i pomaknuti neke obveze, ili reći ne nečemu što iskrsne, učinite to, kako biste partneru pokazali koliko vam je važan i koliko ulažete u vaš odnos. Unatoč svemu tome, neki Škorpioni vrlo lako dođu do emotivnog kraja veze, shvativši da partner ne cijeni njihov trud ili da oni jedini pokušavaju njegovati vezu. Ne pokušavajte ponovno proživjeti prošlost i ne brinite o budućnosti, usredotočite se na sadašnjost.

Strijelac

Mnogo je izbora pred vama, a planetarni utjecaji mogli bi učiniti da se osjećate ranjivije i osjetljivije nego inače. Romantične mogućnosti mogu izbaciti sav oprez iz vašeg uma, pod utjecajem vedrog Jupitera, vašeg vladara, u sedmoj kući partnerstva. Možda imate mnogo prilika za flert, avanturu i romantiku, ali zastanite i duboko udahnite prije nego što uskočite u taj vrtlog. Ne morate odlučiti odmah – pustite da se stvari odvijaju i ne dopustite da vas Venera u vašoj kući samoće od 24. rujna ispuni nesigurnošću i tjeskobom. Jupiter prevladava i duga igra biranja i odlučivanja završit će u vašu korist.

Ljubavni horoskop za rujan 2024
Shutterstock 

Vaši odnosi i obiteljski život mogu se suočiti s dramatičnim i emocionalnim promjenama - morate uzeti stvari u svoje ruke, ali pritom morate ostati otvoreni i ranjivi i dopustiti partneru i voljenim osobama da vam pomognu. Duboki razgovori mogu vam pomoći da prevladate bolna sjećanja iz djetinjstva i bolje razumijete neke problematične aspekte vaše veze. Budite ljubazni prema sebi, ali pokažite empatiju prema drugima – vaš partner ili druge bliske osobe mogu biti jednako povrijeđene kao i vi, čak i ako to ne pokazuju i ne traže od vas podršku i podršku. Uz puno razumijevanja možete produbiti intimnost i ojačati svoje odnose.

Jarac

Ljubav je možda bliža nego što mislite, iako vas retrogradni utjecaj vašeg vladara Saturna može natjerati da preispitate prošlost i požalite zbog onoga što ste odbacili. Žudite li za brigom i nježnošću – možda ste se previše usredotočili na svoju karijeru, a zanemarili ono što je srce? Shvatite ovo kao poziv da uravnotežite svoj život. Zašto se ne družiti i zabaviti još malo? Pomrčina punog Mjeseca u vašoj trećoj kući, omogućuje vam da svoju poznatu okolinu vidite u potpuno drugačijem svjetlu i da se s više samopouzdanja i otvorenosti uključite u društvena događanja - opustite se i uživajte te primijetite sve one signale koje vam obožavatelji šalju sa svih strana.

Jarac.jpg
Shutterstock 

Mars u vašoj solarnoj sedmoj kući ukazuje na smanjenu asertivnost dok se nosite s problemima u vezi. Osjećate li se izgubljeno, rastreseno, zbunjeno? Što vam nedostaje u vašem životu i vašoj vezi? Je li to ista stvar? Osjećate li gubitak svrhe? Ili ne znate u kojem smjeru krenuti? S početkom jeseni možete malo usporiti – možda je godišnji odmor sve što vam treba da uspostavite dublje povjerenje i oživite svoju vezu. Vrijeme je da se pobrinete za svoje najdublje osjećaje i potrebe - napredak prema vašim ciljevima i snovima mora biti u drugom planu. '– unutarnje iscjeljenje je također produktivno, jer ako ga nema, stres se gomila i kvari radost napretka. Promatrajte što rade ljudi oko vas, koji se dobro brinu o sebi i sebe stavljaju na prvo mjesto te kako se nose s trenucima kada izgube vjeru i motivaciju – imate što naučiti.

Vodenjak

Ne brinite toliko i sve će doći na svoje mjesto. Suptilni astralni utjecaji u vašu šalicu čaja ulijevaju doze ljubavi i strasti, ali i straha, a to vam može biti previše. Ne zaboravite da vam je Jupiter cijeli mjesec na usluzi, a Venera pruža podršku do 22., a već od 23. rujna Sunce vas mami i inspirira. Jesensko vrijeme idealno je za uzbudljive doživljaje, duga putovanja, druženja i fascinantna iskustva. Značajno ćete napredovati ako se pokrenete i krenete prema ljudima - dovoljno ste dugo sami i dovoljni, vrijeme je da se malo 'ukrotite', a da biste u tome uspjeli, vrlo je korisno prvo krenuti divljati malo, što god to za vas značilo. Sigurno ćete stvoriti neke lijepe uspomene i priče koje ćete rado podijeliti s prijateljima, a vjerojatno i neke koje ćete radije zadržati za sebe i prisjećati ih se s osmijehom i sjajem u očima.

Vodenjak.jpg
Shutterstock 

Vrijeme je da provjerite jesu li vaši bliski odnosi, romantični i platonski, izdržali test vremena kako biste mogli nastaviti ulagati svoje vrijeme i energiju. Bili ste vrlo strpljivi s partnerom i prijateljima, ali pomalo hladni i povučeni, što je vama svojstveno, pa vam nitko nije zamjerio. Ali, možda zato nitko nije ni primijetio da su se pojavili neki strahovi koji utječu na samoocjenjivanje i iskrivljuju sliku o sebi. Pažljivo odvoji ono što je vaše - svoje brige i svoje obaveze - od onoga što ste pokupili od drugih (partnera i prijatelja) i onoga što im trebate vratiti, da podjela obaveza bude jednaka i da svatko dobro pazite na sebe , kako bi mogli brinuti o drugima. Definirajte svoje duboke emocionalne potrebe i tražite ono što vam je potrebno, ili uzmite to sami, bez oklijevanja.

Ribe

Oživite svoje vizije i slijedite svoje snove – to je tema tijekom rujna. Problem je u tome što vas Saturn, sada blizu vašeg Sunca, opterećuje brigom. Odvojite malo vremena u svom rasporedu za iskrene razmjene i interakcije i iskoristite moć svog vladara Neptuna, koji lebdi na kasnijim stupnjevima vašeg znaka sljedećih nekoliko mjeseci. Koje ste snove ostavili po strani i zaboravili? Je li vaša srodna duša još uvijek nedostižna ili nadohvat ruke? Neptun vas potiče da budete potpuno iskreni. Izađite i družite se 16. i 17. rujna, kada sjajni Mjesec u vašem znaku otkriva vaš magnetizam, i dočekajte pomrčinu punog Mjeseca u Ribama 18. rujna, koja donosi vaše najdublje emocije. Tada će vaša eterična ljepota najjače zasjati.

Ribe.jpg
Shutterstock 

Poteškoće mogu nastati u partnerskom odnosu. Možda se vi ili vaš partner suočavate s nesigurnošću ili se voljena osoba opire vašem savjetu da učini nešto za što ste sigurni da je dobro za nju. Vrijeme je da se usredotočite na ono što je pod vašom kontrolom – ne možete popraviti drugu osobu, koliko god je voljeli. Možete samo raditi na sebi i inspirirati je da slijedi vaš primjer. Tijekom rujna postupajte prema sebi s istom nježnošću kao i prema drugima, a oko Punog Mjeseca pozabavite se definiranjem sebe i svojih potreba. Morate prekinuti bolne priče i odvojiti se od prošlosti kako biste stvorili budućnost kakvu želite, piše Wannabe Magazine.