Iako možda nemate problem s godinama i boricama, morate priznati da je lijep osjećaj kada vam neko udijeli kompliment da izgledate mlađe i svježije.

Zategnuta koža i podignutije jagodice, kao i manje bore 'smijalice' uglavnom su ono čemu teže mnoge dame zbog čega nerijetko potraže pomoć kirurga. 

Međutim, dobro je znati da lifting efekt možete dobiti i uz pomoć šminke i to proizvodom koji, vjerojatno već i koristite svakodnevno. U pitanju je korektor, a 'kvaka' je u njegovom pravilnom postavljanju.

Šminka
Instagram 

Nije svejedno da li preko podočnjaka crtate takozvane 'trouglove' ili ste prešli na neku od modernijih metoda, kao i kakvu nijansu koristite.

Mnogi griješe s odabranom nijansom te biraju presvijetle, ali u ovom slučaju svijetli korektor boje breskve može vam biti najbolji prijatelj.

Naime, kako je pokazala i jedna šminkerica, ključ je u tri poteza - u samom uglu oka, preko jagodice, ali od kraja kapka i od nosnica prema gore.

Dakle, ključ je da blendate uvijek prema gore kako bi se podigao središnji dio lica koji s godinama inače i prvi gubi na volumenu zbog smanjene razine kolagena. Na ovaj način dobit ćete efekt faceliftinga, a ako su vam potrebni još dramatičniji rezultati, samo ubacite dvije vrste rumenila.

Korektor treba biti u uglu oka i ispod u tankom sloju. Rumenilo se stavlja na sljepoočnice, a bronzer zapravo treba 'uokviriti' jagodice i sljepoočnicu. Također, preporuka je i da prva linija rumenila bude nešto svjetlije nijanse nego druga za dodatno 'podignut' izgled.

Šminka
Instagram 

Blend je ključan pa dobro utapkajte jake rubove smočenim spužvicom i to je to. Ostaje vam samo da dovršite cijeli izgled puderom u prahu ili kamenu.