Kada su u pitanju proizvodi za šminkanje koje morate imati, maskara je na vrhu lista mnogih ljudi iz nekoliko jednostavnih razloga.

Za početak, u osnovi je pouzdana i jednostavna za primjenu čak i ako nemate vještine profesionalnog šminkera. Sama maskara je alat koji može odmah proširiti i posvjetliti vaše oči i učiniti da izgledate budnije.

Maskara
Shuterstock 

Međutim, kada dođete u četrdesete ili pedesete, način nanošenja maskare trebao bi se promijeniti, pogotovo ako pokušavate postići mladolikiji izgled. Ako nanesete previše maskare na pogrešan način, možete pooštriti izgled i naglasiti bore i kapke, a jedan od glavnih trikova je upravo da crnu maskaru zamijenite smeđom. No to nije sve, a mi vam otkrivamo kako da samo uz pomoć maskare vizualno skinete nekoliko godina.

Zamijenite crnu maskaru za smeđu

Vaš prirodni instinkt prilikom kupovine maskare može biti težnja najdubljim, najbujnijim crnim nijansama koje možete pronaći. Godine čitanja časopisa o ljepoti vjerojatno su vas naučile da što su vaše trepavice tamnije, to će duže izgledati. No crne nijanse mogu izgledati grubo, posebno na očima koje su starije.

Maskara
Shutterstock 

Zato stručnjaci savjetuju da zamijenite svoju crnu maskaru za nijansu smeđe. Ovo stvara mekši izgled i prirodniju definiciju oka. Crna maskara daje jači, dramatičniji efekt i cilj je da poboljšate svoje crte lica kako godine prolaze, a ne da ih učinite oštrijim. Smeđom maskarom ćete vizualno podići kapke i naglasiti trepavice.

Uvijanje trepavica je obvezno

Uvijek uvijte trepavice prije nanošenja maskare. Ovo će vam pomoći da otvorite oči i učinite da izgledaju veće, u isto vrijeme čineći da izgledate mlađe, savjetuju šminkeri.

Nanesite maskaru na vanjske kutove očiju

Nanošenje maskare na vanjske kutove očiju pomaže u stvaranju iluzije većih očiju. Ako imate samo nekoliko minuta da se pripremite, fokusiranje maskare isključivo na vanjske kutove trepavica i pomicanje štapića bočno i nagore prema vanjskoj strani lica može učiniti vaš pogled otvorenijim i prodornijim.

Uvijek nanesite maskaru i na donje trepavice

Slavni šminkeri ne slažu se uvijek oko ovoga, ali dobar dio njih smatra da je ovo bitan korak kada želite izgledati mlađe. Jedino je bitno da koristite lagane formule. Za 'mačkasti' izgled nanesite ih na vanjske dlačice jer će ovo učiniti da izgledate 'budnije', a oko otvorenije.

Maskara
Shutterstock 

Ključ je u primeru za trepavice

Primeri za trepavice su sjajan način da dobijete prodoran pogled. Šminkeri savjetuju da ih koristite samo na gornjim trepavicama. Prije nego što se primer osuši, nanesite prvi sloj maskare. Također, jako jevažno da izbjegavate vodootporne formule jer veoma isušuju i vremenom trepavice čine krhkim i lomljivim.

Izmijenite svoju tehniku nanošenja

Kada nanosite maskaru, najbolje je da prelazite naizmjence s jednog na drugo oko i skoncentrirate se na srednje i unutrašnje trepavice za otvoreniji pogled. 'Zarotirajte' četkicu u korijenu kako bi vlasi bile raščešljane. Za donje trepavice koristite vrh štapića maskare da nanesete proizvod kako biste izbjegli izgled 'pauka'. Kada se slojevi osuše, možete nježno uvijati trepavice hladnim uvijačem za trepavice za vrhunski izgled koji otvara oči.