Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRI ODJEVNA PREDMETA KOJA NAS ČINE STARIJIMA: Stvari koje je najbolje odmah izbaciti iz ormara

Garderoba baš kao i frizura može učiniti da djelujete puno starije.

 Velika torba Izvor: Shutterstock

Odgovarajuća garderoba može učiniti da izgledamo mlađe i modernije, ali isto tako postoje odjevni komadi koji mogu 'dodati i 10 godina', tvrde stilisti.

Iako o ukusima ne treba raspravljati, eskperti tvrde da su ove stvari pogrešne za sve.

Ogromni uzorci

Prilikom izbora haljina ili bluza s bujnim cvijećem ili velikim krugovima, harmonija je narušena, a sva pažnja je usmjerena na odjeću. Ogromni uzorci se posebno ne preporučuju ženama koje su sitne i niske, a čine da izgledaju vizualno starije.

 Cvjetna haljina Izvor: Shutterstock

Dame koje žele izgledati vitko ne bi trebale nositi velike uzorke. Ne možete odoljeti cvjetnim i apstraktnim printevima? Birajte odjeću s elementima srednje ili male veličine, a također zapamtite da većini žena pristaju dinamični i ritmični detalji.

Poslovna haljina

Nesumnjivo izgleda dobro, ali na njima sve mora biti savršeno: tkanina, šavovi, kroj, boja. No postoji problem - takve haljine ne odgovaraju svima.

 Poslovna haljina Izvor: Shutterstock

Za mlade žene je bolje izbjegavati ovaj model i savjetuje se da ga zamijene ležernijim haljinama.

Velike torbe

Iako ih mnoge žene biraju jer su praktične, stilisti savjetuju da ipak dobro razmislimo što je ono što nam je neophodno uzeti sa sobom kada izlazimo iz kuće i ipak se opredijelimo za malu, clutch torbicu.

 Velika torba Izvor: Shutterstock

Kako izgledamo, dosta doprinosi garderoba koju nosimo. Svaka žena teži tome izgleda svježe, mlado i privlačno, a to je moguće postići pravilnim izborom garderobe. Nemojte se stidjeti svojih godina, ali nema potrebe da zbog odijevanja određene odjeće izgledate starije. 

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image