Nakon što je Marilyn Monroe u intervjuu izjavila da u krevetu nosi samo nekoliko kapi Chanela br. 5, žene diljem svijeta shvatile su to kao najbolji razlog da ga i same isprobaju.

Desetljećima kasnije ovaj parfem je jednako popularan, a na listi poznatih dama koje ga rado nose su Eva Mendez, Victoria Beckham, Jessica Alba, Claudia Schiffer...

Za proizvodnju ovog mirisa potrebna je čak jedna tona cvijeća, a među njima prednjače ylang-ylang s Madagaskara, svibanjska ruža koja cvate samo tri tjedna u godini, te jasmin. S obzirom na to da niti jedna nota ne dominira, svaka žena koja ga nosi drugačije govori o ovom mirisu.

U svakom slučaju, parfem koji nosite govori mnogo o vama. Parfem često postaje zaštitni znak, a i poznate dame imaju svoje omiljene mirise.

chane 5
Shutterstock 

Iako je Meghan Marklepostala tajnovitija kada je u pitanju njena kozmetika otkako je postala vojvotkinja, u prijašnjim je intervjuima otkrila da voli mirise i da je spremna doći kući u slučaju da ga zaboravi staviti. Kao jedan od svojih favorita izdvojila je miris Jo Malone - Wild Bluebell.

Adel je svojevremeno rekla da je ostala verna svom omiljenom parfemu još iz tinejdžerskih dana. Radi se o Diorovom klasiku, parfemu Hypnotic Poison.

Beyonce je jednom prilikom otkrila da joj je omiljeni parfem Caron Fleur de Rocaille, dok Rihanna kao omiljeni miris navodi Kilian Love, Don’t Be Shy

beyonce

Emmma Stone toliko voli Chanelov parfem Gardenia da nekoliko kapljica poprska pre spavanja kako bi lakše zaspala, a samo je jedna od mnogih dama koja voli ovaj nežni miris koji je spoj cveta narandže, gardenije i tuberoze.

emme stone
Profimedia 

Kate Bosworth verna je obožavateljka mirisa Gypsy Water kuće Byredo. U jednom intervjuu objasnila je da se radi o mirisu koji je istovremeno lep, kompleksan, seksi i nevin.

Melania Trump, voli takođe Chanel 5, koji nosi u posebnim prigodama, a njezin favorit za sve ostale svakodnevne prigode je Dolce & Gabbana Eau de Toilette.

Glumica Gwyneth Paltrow u nekoliko intervjua otkrila je kako je njezin najdraži parfem Tom Ford Black Orchid. Sandra Bullock godinama je vjerna Diorovu parfemu Dune, dok latino diva Jennifer Lopez najviše voli nositi parfeme svojim potpisom. Trenutno je to parfem pod nazivom Promise. 

jennifer lopez voli parfem promise
promo