Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO POVEĆATI DUGOTRAJNOST PARFEMA NA KOŽI? Donosimo trikove koji zadržavaju miris od jutra do mraka

Dugotrajnost parfema na koži ovisi o trikovima i navikama koje je važno svakodnevno slijediti.

 Parfem Izvor: Pixabay

Bez obzira na to imate li jedan omiljeni parfem ili cijelu kolekciju, sigurno ne želite da miris ispari u roku od nekoliko minuta nakon korištenja. Čak i ako vam nije problem da uvijek uz sebe nosite svoju omiljenu bočicu parfema, postoji nešto čarobno u mirisu koji ostaje na vašoj koži od zore do sumraka bez potrebe za dodatnim prskanjem.

I ne, ne radi se o marki mirisa ili o genima, već postoje ključni savjeti koji će vam pomoći da to postignete.

 Parfem Izvor: pexels

Hidratacija na prvom mjestu

Parfem se lijepi za hidratiziranu kožu pa ne čudi što se stručnjaci za ljepotu kunu u nanošenje parfema nakon tuširanja jer blago vlažna koža bolje upija mirise.

Ulja zadržavaju mirise

Ključni faktor za dugotrajnost parfema je koncentracija ulja u samom mirisu. Ako ste se ikada zapitali zašto mnogi brendovi uz parfeme nude i parfemska ulja, razlog leži u triku nanošenja mirisnog ulja za tijelo ispod parfema jer poboljšava miris i održava kožu hidratiziranom.

 Ulje Izvor: Shutterstock

Utrljavanje parfema na kožu negativno utječe na njezinu postojanost

Odolite iskušenju da utrljate parfem na zapešća. Miris treba stajati na koži kako bi se pomiješao s vašim prirodnim uljima, a trljanjem zapešća, gornje note ispare ispariti. To ne samo da uništava mirisnu piramidu mirisa, već i negativno utječe na njegovu postojanost.

Ne zaboravite kosu

Sjajan trik je nanijeti parfem na kosu, ali ga nikako nemojte prskati direktno. Kako mnogi parfemi sadrže alkohol koji isušuje kosu, radije se odlučite pošpricati češalj i češljanjem nanijeti mirisne note u kosu. Brojni brendovi u svojoj ponudi imaju i parfeme koji su prikladni isključivo za kosu, a ujedno je i njeguju, stoga se svakako isplati isprobati ovu varijantu mirisne njege.

 Kosa Izvor: Instagram

Važno je gdje skladištite svoj parfem

Kada govorimo o parfemima, prvo i osnovno pravilo koje morate znati je da stručnjaci za mirise savjetuju da svoj omiljeni parfem čuvate u mračnim i hladnijim prostorijama jer izloženost toplini i vlazi utječe na promjenu svojstava parfema. Također, tri godine je okvirni rok trajanja svakog parfema pa čuvati one malo skuplje note za posebne prilike nikako nije isplativo.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image