Sigurni smo da poznajete neke ljude koji uvijek dobro mirišu! Bez obzira na to jeste li ih sreli, zagrlili ujutro ili navečer, unatoč vremenu, mirisale su na parfem kao da su upravo izašle iz kuće.

Kako da dugo i lijepo mirišete?
PR 

Vjerovali ili ne, one imaju navike zbog kojih uvijek dobro mirišu.

Voda je vaš najbolji prijatelj i savršena je za miris kože. Kada je koža suha, sklona je upijanju parfema, ali i mirisa iz okoline, pa ćemo vrlo brzo prestati osjećati svoj parfem, ali ćemo početi mirisati na okolni miris.

Miris vaše odjeće utječe na to kako se osjećate i kako vas drugi doživljavaju. Stoga redovito perite odjeću i vodite računa o deterdžentima i omekšivačima koje koristite.

Nije važno samo koji parfem koristite, već i gdje ga stavljate. Takozvane 'vruće točke' su: zglobovi, područje stidnih dlačica, grudi i iza ušiju. Možda vam ovo zvuči kao puno parfema, ali uopće ne trebate nanijeti puno. A kako ne biste bili pokretni osvježivač prostora, nanesite parfem pola sata prije izlaska iz kuće.

Miris prostora u kojem se nalazite također utječe na vaš miris jer ga upijate. Zato se trudite da vam kuća i radno mjesto dobro mirišu. Koristite osvježivače zraka, svijeće, mirisne štapiće i redovito provjetravajte prostor.

Ne, to ne znači da parfem nanosite u slojevima, već da miris svog parfema stapate s gelom za tuširanje i mlijekom za tijelo. To ne znači da morate nužno kupovati pakete u jednoj mirisnoj noti, već da odvojite vrijeme i pročitate deklaraciju. Pogledajte što bi se s čime slagalo, kako bi bazna nota bila ista u svim proizvodima, npr. da svaki proizvod sadrži mošus.

Začinjena hrana s puno luka u sebi nije dobra za naš tjelesni miris jer će luk sljedećih 48 sati izlaziti kroz pore. Najbolji izbor je hrana puna svježeg voća i povrća, a na loš zadah utječe i alkohol.

Najbolji izbor za lijep miris je hrana puna svježeg voća i povrća
Shutterstock 

Kako bi vaš parfem bio postojan, prije nanošenja utrljajte vitamin E na ključne točke.

Snaga parfema s vremenom blijedi pa ga je potrebno ponovno nanijeti tijekom dana. Citrusne note brzo blijede, dok se vanilija, duhan i sandalovina zadržavaju duže.

Nije lako pronaći parfem koji vam dobro pristaje i koji vam se sviđa, ali kada nađete, držite ga se jer ćete tako najbolje mirisati.

Nije dovoljno pomirisati parfem, već ga treba staviti na sebe.
pexels 

Kao što se garderoba ne kupuje gledanjem, već se isprobava, tako nije dovoljno pomirisati parfem, već ga treba staviti na sebe.

Činite to nekoliko dana, stavljajući parfeme koji vam se najviše sviđaju i zapisujući svoja zapažanja. Na taj način ćete lako pronaći onaj koji vam najviše odgovara.