Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROIZVOD KOJI ČINI ČUDA PROTIV OPADANJA KOSE: Bit će sjajnija i gušća, a treba vam samo 10 minuta

Ulja za kosu jačaju i hrane kosu, a jedno se posebno ističe svojim djelovanjem.

 Kosa Izvor: Shutterstock

Ulje vitamina E steklo je veliku popularnost zbog svoje sposobnosti da oštećenu i suhu kosu transformira u puniju i sjajniju. Vjeruje se da smanjuje gubitak kose, poboljšava zdravlje vlasišta i cirkulaciju te daje sjaj kosi, kaže slavni stilist Nick Stenson.

Brojna istraživanja potvrđuju mnoge dobrobiti vitamina E koji je snažan oksidans, a osim za kosu, odlično je i za njegu kože. 

Smanjen gubitak kose

Jedno je istraživanje pokazalo da su pacijenti koji su uzimali dodatak vitamina E imali značajan rast kose, kaže Stenson.

 kosa Izvor: Instagram

Poboljšanje cirkulacije

Neka istraživanja tvrde da vitamin E može poboljšati cjelokupnu cirkulaciju krvi u tijelu. Cirkulacija je također povezana sa zdravim rastom kose, a stručnjaci vjeruju da ćete nanošenjem ulja s vitaminom E potaknuti cirkulaciju i rast kose.

Uspostavljanje ravnoteže prirodnih ulja

Ako se redovito koristi ulje vitamina E , može pomoći u ravnoteži ulja koja prirodno imate. Dakle, ako je vaša kosa suha ili masna, možete razmisliti o korištenju ulja vitamina E.

 kosa Izvor: Shutterstock

'Jednostavan način da ga koristite je da ga nanesete na kosu i pramenove, ravnomjerno rasporedite i ostavite da djeluje 10 do 15 minuta prije nego što normalno operete kosu šamponom', savjetuje Stenson.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image