Brojne dame ne mogu zamisliti dan bez omiljene make up rutine.

Šminkom se prikrivaju nesavršenosti, a uvriježeno je mišljenje da s godinama treba koristiti jaku i tešku šminku. Međutim, stručnjaci tvrde da je to daleko od istine.

Šminku za zrele godine ne karakteriziraju guste teksture niti posebne nijanse koje pomlađuju. Što je žena starija, šminka bi trebala biti svjetlija, prozračnija i jednostavnija,zato je važno izbjegavati najčešće greške u šminkanju, piše Lepa i srećna.

338143507_221348303891895_7256768774667873051_n.jpg
Instagram 

Crna olovka za oči

Crna olovka čini nam se najlogičnijim izborom za isticanje očiju, no vizažisti tvrde da izgleda pregrubo i ima neugodan učinak - skuplja se u bore, što ne izgleda privlačno. Osim toga, ima još jedan nepoželjan učinak - čini da oči izgledaju manje, a kapci se s godinama definitivno spuštaju.

Zato stručnjaci savjetuju da crnu olovku zamijenite smeđom ili sivom, a za prirodniji izgled razmažite je kistom. Ovaj trik 'otvara' pogled i čini da oči izgledaju veće.

Metalik sjenila

Sjenila jakih boja dodatno naglašavaju boje oko očiju. Vizažisti damama starijim od 50 godina savjetuju da izbjegavaju popularni 'smokey eyes' jer takav način šminkanja dodaje godine. Preporučuju se sjenila nude boja.