Pumpkin spice

Dolaskom jeseni redovito raste popularnost crvenkastih nijasnsi boja za kosu, a ove jeseni najveći je hit nijansa 'pumpkin spice' nazvana prema egzotičnoj mješavini začina koja se često koristi kao aroma za kolače, ali i kao dodatak kavi u kafićima.

Ako su vam draže smeđe nijanse možete dodati pokoji svjetliji pramen, primjerice boje cimeta, a ako njegujete plavu kosu, možete napraviti obrnuto i prošarati je tamnijim pramenovima iz palete 'pumpkin spice'.

Frizeri preporučuju da s ovim nijansama ne eksperimentirate kod kuće jer kakav će se efekt postići bojom prilično ovisi o osnovi na koju je nanosite, a to će najbolje procijeniti profesionalac.

Barbie plava

Mnoge plavuše s dolaskom jeseni požele malo tamnije nijanse, no nakon što je film 'Barbie' osvojio svijet, nije iznenađenje da je ove godine situacija malo drugačija.

Iako je svijetla, 'Barbie' nijansa plave kose, uvijek bila popularna, sad se ta popualrnost još više intenzivirala.

Brojne žene poželjele su nijansu plave kakvu nosi slavna Margot Robbie, a celebrity frizerka Tracey Cunningham upozorava da je pri izboru nijanse bitno da se posavjetujete s profesionalcima kako bi dobili nijansu koja će dobro pristajati uz ton vaše kože.

Bitno je da znate i da će drastično posvjetljivanje oštetiti vašu kosu, a svijetle nijanse iziskuju i česte posjete frizeru kako biste održavali boju.

Boja čokolade

Za brinete koje se ne žele odreći svojih smeđih tonova ili plavuše koje bi htjele drastičnu promjenu tu je jedna od najpopularnijih nijansi smeđe- boja čokolade.

Ako želite topliju boju možete joj dodati svjetlije ili bakrene pramenove pa ćete dobiti bogate i dekadentne nijanse te će vaša kosa izgledati drugačije pri različitim osvjetljenjima.

Hladna karamela

Ako ne možete odlučiti je li vam draža smeđa ili plava kosa, možda je rješenje u nečem između.

Hladna karamela
Pinterest 

Radi se o boji karamela koja postoji u mnogo nijansi, plavkastih, smećkastih i crvenkastih tonova, a ove jeseni hit je takozvana hladna karamela.

Pepeljasto smeđa

Ako želite istaknuti hladnije tonove u kosi, idealan izbor za vas su pepeljasti pramenovi koji će 'podići' smeđu kosu, a u posljednje vrijeme su prilično popularni.

Ovakvi pramenovi najbolje će pristajati osobama sa svjetlijim tonom kože.