Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JEDVA ČEKATE DA VAM KOSA NARASTE? Oduševit će vas šišanje koje čuva dužinu, a skida ispucale vrhove

Dusting je tehnika šišanja kojom se kosa uopće ne skraćuje.

 Duga kosa.jpg Izvor: Shutterstock

Mnoge žene sanjaju predivnu dugu kosu, no često i muku muče da bi postigle željenu dužinu. Ponekad se zbog toga događa da zbog toga i odgađamo odlazak frizeru, no to je dvosjekli mač jer, osobito ako često koristimo pomagala poput fena i pegle, stradavaju vrhovi.

 Dusting tehnika šišanja čuva dužinu i kvalitetu kose Izvor: Instagram

Ako se to dogodi, kad naposljetku odete frizeru, možda mu neće priostati ništa osim da vam odreže puno više centimetara nego što ste se nadali pa bi vam mjeseci čekanja da kosa ponovo naraste mogli pasti u vodu.

Rješenje za to je tehnika 'dusting šišanja' kojom se uklanjaju samo vrhovi kose, a svakako će oduševiti one dame kojima smeta 'naelektrizirana' kosa. Nekad se ova tehnika izvodila plamenom svijeće, no, bez brige, danas se to radi običnim frizerskom škarama.

 Dusting tehnika šišanja čuva dužinu i kvalitetu kose Izvor: Instagram

Ovu je tehniku prije nekoliko godina popularizirao frizerski stilist Sal Sacedo iz Los Angelesa i predstavio je kao alternativu tradicionalnom šišanju. Za izvođenje je potrebna strpljivost i preciznost, a škarama se rezucka samo oštećeno dno vlasi, paralelno s pramenovima kose.

Ako je kosa kovrčava, morat će se prethodno zagladiti, a kod žena s ravnom kosom postupak je mnogo brži. Čak i ako ne koristite fen i peglu, i sami znate da je kosa oštećena korištenjem boja i drugih preparata. Sunce, vjetar, čak i protok vremena, sve to utječe na našu kosu.

'Dusting' ne uništava niti dužinu niti gustoću kose, naprotiv, izgledat će samo još bolje.

Ako volite čitati beauty priče, pratite novitete iz industrije ljepote i rado isprobavate proizvode za njegu i uljepšavanje, ne smijete propustiti Beauty Influencers Choice 2023.! Prvi put u Hrvatskoj Story je okupio vodeće beauty influencere – Klaudija Kelemović (clo_up), Lada Mitrašinović (belamakeuplada), Magdalena Ivić ( skinlosophy.hr ), Marko Tolić (markotolic), Paula Sikirić (paulasik), Karlo Rusan (rukabeauty) i Jelena Perić (j_make_up) – koji biraju najbolje proizvode, usluge i tretmane za njegu i uljepšavanje u 2023. godini.

Budite i vi dio natječaja Beauty Influencers Choice 2023. by Story i glasajte za svoje favorite do 15. prosinca 2023. godine!

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image