Zdrava, snažna i njegovana kosa jedan je od najistaknutijih simbola ženstvenosti pa ne čudi da se mnoge žene itekako trude osigurati samo najbolju njegu za svoju kosu, no to ponekad nije lako. Ubrzani stil života, tretmani fenom i peglom za kosu, zagađenje, vremenski uvjeti samo su neki od faktora koji oštećuju vašu kosu i čine je ispucalom.

Već dugo samo pranje i nanošenje regeneratora nije dovoljno da bismo imali kosu kao s reklame pa mnoge žene posežu za dodatnom njegom. Način na koji se žene suočavaju s oštećenjem kose se promijenio pa se danas od proizvoda očekuje da ne napravi samo površinsku njegu obnovu kose, već i da je obnovi u njenoj srži i s trajnim rezultatom.

Borba za dubinsku obnovu kose događa se na razini peptida. Kada je kosa oštećena, molekularna struktura izgrađena od peptida je ugrožena. Peptid je kombinacija aminokiselina, povezanih onim što nazivamo 'peptidnim vezama'. Ako je peptidni lanac oštećen, kosa pati. Dakle, ako želimo obnoviti oštećenje, to je više od puke obnove peptida. Problem: peptidi su preveliki za ponovno unošenje u kosu.

Story_Loreal_slika2.jpg
promo 

Rješenje donosi L’Oréal Professionnel Paris sa svojom prvom linijom za njegu kose koja obnavlja molekularnu strukturu kose. Po prvi put, L’Oréal Advanced Research razvija tehnologiju koja osigurava unošenje gradivnih elemenata peptida (aminokiselina) i sastojaka koji štite veze između peptida, kako bi njihove komponente mogle odvojeno ulaziti u vlakno. Linija je visoko koncentrirana odabirom 5 aminokiselina + do 2 % sastojaka za zaštitu veza između peptida. Ovi sastojci će obaviti sveobuhvatan posao: dopuniti razgradnju aminokiselina, reformirati i obnoviti molekularnu strukturu. Sada možemo obnoviti 2 godine oštećenja u jednom korištenju.

Absolut Repair Molecular linija sastoji se od 3 proizvoda: šampona, seruma koji se ispire i maske bez ispiranja. Obogaćeni sa sastojcima za zaštitu veza između peptida i 5 aminokiselina, Absolut Repair Molecular proizvodi vraćaju kosi snagu, elastičnost i pokretljivost. Serum koji se ispire koristi se umjesto obične maske i ima teksturu seruma. Jača jezgru i prodire duboko u vlakna kose kako bi obnovio njenu snagu na molekularnoj razini. Serum značajno poboljšava elastičnost, pokretljivost te sjaj i glatkoću.

Kako se koristi serum

Podijelite kosu na 2 dijela, a razdjeljak neka bude na sredini. Dva do tri potiska seruma ravnomjerno rasporedite na dužinu kose i vrhove. Umasirajte serum na kosu između dlanova 1 do 2 minute. Prođite prstima kroz dijelove kose da biste ih raščešljali, zatim temeljito isperite.

Ako volite čitati beauty priče, pratite novitete iz industrije ljepote i rado isprobavate proizvode za njegu i uljepšavanje, ne smijete propustiti Beauty Influencers Choice 2023.! Prvi put u Hrvatskoj Story je okupio vodeće beauty influencere – Klaudija Kelemović (clo_up), Lada Mitrašinović (belamakeuplada), Magdalena Ivić ( skinlosophy.hr ), Marko Tolić (markotolic), Paula Sikirić (paulasik), Karlo Rusan (rukabeauty) i Jelena Perić (j_make_up) – koji biraju najbolje proizvode, usluge i tretmane za njegu i uljepšavanje u 2023. godini.

Budite i vi dio natječaja Beauty Influencers Choice 2023. by Story i glasajte za svoje favorite do 15. prosinca 2023. godine!