Kako različite generacije razmišljaju o godinama, o ljepoti i o njezi kože, prije nekoliko tjedana otkrili smo u društvu popularne influencerice i modela Elene Dizdar i njene bake Marice. Iako naizgled dva potpuno različita svijeta, generacija baby boomera kojoj pripada Marica i generacija Z kojoj pripada Elena zapravo su sličnije nego što mislimo. Osim što su neke od najvažnijih lekacija naučili upravo od svojih baka i djedova iz generacije baby boomera, generacija Z se sve više okreće ideji prirodnog izgleda kao ideala ljepote, s novim fokusom na inkluzivnu ljepotu.

Povratak prirodnom izgledu, koji je oduvijek bio ideal u generaciji baby boomera, novim generacijama otkrio je važnost njege kože.

Nivea Cellular Luminous recenzija
Robert Gašpert 

Lijepa koža započinje s njegom

I Elena i Marica nikad ne preskaču svoju jutarnju i večernju beauty rutinu u središtu koje se ističe upravo njega kože. Zahvaljujući posvećenosti svakodnevnoj rutini za njegu kože te pomno odabranim proizvodima koji odgovoraju njihovom tipu kože, ali i dobrim genima koje dijele, i Elenina i Maričina koža izgledaju lijepo, njegovano i sjajno.

Ipak, svaka se koža neprestano mijenja, a iza svakog tipa kože krije se nekoliko izazova. Iako nam danas koža izgleda odlično, za nekoliko dana, tjedana ili mjeseci možemo se susresti s promjenama koje ne želimo. Istovremeno, vrijedi i obrnuto. Ako vaša koža trenutno ne izgleda najbolje, nekoliko tjedana ili mjeseci, uz dodatak novih proizvoda, sve to može promijeniti.

Iako Elena i Marica imaju lijepu i njegovanu kožu, ni one nisu, baš poput nas, izbjegle izazove u svojoj svakodnevnoj rutini.

Što kad trenutna rutina za njegu kože više nije dovoljna?

Nivea Cellular Luminous recenzija
Robert Gašpert 

Najčešći izazov u svakodnevnoj njezi kože

Kada govorimo o svakodnevnoj rutini za njegu kože, najčešći izazov s kojim se svi susrećemo su različiti tipovi mrlja na koži. Mrlje od akna najčešće su u tinejdžerskim danima, ali i u odrasloj dobi kod mješovitog i masnog tipa kože. Dvadesete i tridesete razdoblje su tijekom kojeg će se mnogi od nas susresti s pigmentacijskim mrljama, osobito oni čija je koža osjetljiva i svijetla. Staračke pjege su mrlje na koži s kojima ćemo se prije ili kasnije svi susresti.

No, za svaki tip mrlja sada postoji rješenje. Omiljeni brend NIVEA uhvatio se u koštac s najčešćim izazovom u svakodnevnoj njezi kože i kreirao liniju seruma namijenjenih smanjenju postojećih mrlja na koži i sprječavanju ili usporavanju njihove pojave.
Nakon ljeta tijekom kojeg je puno vremena provela na suncu, Elena je na svojoj koži primjetila nekoliko pigmentacijskih mrlja. Na početku svojih sedamdesetih, Marica je primjetila pojavu staračakih pjega.

Kako bi smanjile vidljivost postojećih mrlja na koži i spriječile ili usporile pojavu novih, Elena i Marica u svoju su svakodnevnu rutinu za njegu kože dodale nove serume iz NIVEA Cellular Luminous linije i stavile ih na test.

Elena i Marica svoje su nam dojmove javile nakon nekoliko tjedana korištenja.

Nivea Cellular Luminous recenzija
Robert Gašpert 

Recenzija: Brišu li novi NIVEA serumi zaista sve mrlje s lica?

Prvi dojmovi: nježan miris i divna tekstura

Elena i Marica s novim serumima iz NIVEA Cellular Luminous linije upoznale su se na našem zajedničkom druženju i odmah ih odlučile isprobati.

Marica u svojoj svakodnevnoj rutini za njegu kože već desetljećima koristi svoju omiljenu NIVEA kremu za lice zbog čega je bila posebno uzbuđena isprobati novi proizvod omiljenog skincare brenda. Iz nove NIVEA Cellular Luminous linije seruma, Marica je odabrala NIVEA Cellular Luminous Anti-Age serum protiv staračkih pjega koji je kreiran upravo za zrelu kožu poput njezine. Već nakon prvog nanošenja, Marica je bila oduševljena laganom teksturom seruma i osjećajem nahranjenje kože koji ostavlja.

Inspirirana NIVEA beauty favoritima svoje bake uz koje je odrastala, Elena je također odlučila isprobati jedan od novih NIVEA seruma. S obzirom na to da je nakon ljeta na svojoj koži primjetila pigmentacijske mrlje nastale nakon izlaganja suncu, Elena se odlučila za NIVEA Cellular Luminous 630 fluid je namijenjen normalnoj i osjetljivoj koži s pigmentacijskim mrljama. Osim fine teksture seruma, Elenu je serum nakon prvog nanošenja oduševio i svojim nježnim i ugodnim mirisom. Baš poput drugih NIVEA proizvodi, i novi serumi iz NIVEA Cellular Luminous linije imaju jako nježan, ali istovremeno jako ugodan miris koji ćete poželjeti imati u obliku parfema.

Nivea Cellular Luminous recenzija
Robert Gašpert 

Nakon tjedan dana korištenja: prve promjene na koži

Nakon tjedan dana korištenja novih NIVEA seruma, Elena i Marica javile su nam se s pozitivnim dojmovima. NIVEA Cellular Luminous 630 fluid i NIVEA Cellular Luminous Anti-Age serum protiv staračkih pjega dodale su u svoju jutarnju i večernju rutinu – nakon čišćenja lice i prije nanošenja omiljene hidratantne kreme.

Nakon tjedan dana korištenja seruma ujutro i navečer, Elena i Marica su na svojim kožama primjetile slične, pozitivne rezultate – njihova koža bila je dubinski hidratizirana. Pozitivne promjene primjetile su i kada je riječ o teksturi kože koja je bila ujednačenija i ugodnija na dodir.

Sljedeći beauty check in s Elenom i Maricom dogovorili smo nakon dodatnih tjedna dana korištenja.

Nivea Cellular Luminous recenzija
Robert Gašpert 

Nakon dva tjedna korištenja: mrljice su se smanjile

Dva tjedna korištenja bila su dovoljna da Elena i Marica primjete promjene pigmentacijskih mrlja i staračkih pjega. Elena je bila oduševljena rezultatom jer najsitnije pigmentacijske mrlje nestale su već nakon dva tjedna, dok su se ostale bitno smanjile. Sličan efekt na svojoj je koži primjetila i njezina baka čije su staračke pjege nakon dva tjedna bile manje vidljive.

Odlučili smo otkriti tajnu iza odličnih rezultata koje su u samo dva tjedna postigle Elena i Marica.

Osim njihove posvećenosti svakodnevnoj rutini za njegu kože, iza Eleninog i Maričinog uspjeha nalazi se NIVEA patentirani sastojak LUMINOUS630® s dvostrukim djelovanjem protiv mrlja na staničnoj razini. Upravo je on zaslužan za trostruku zaštitu koju je NIVEA Cellular Luminous 630 fluid dao Eleninoj koži - zaštitu od tamnjenja postojećih pigmentacijskih mrlja, ponovne pojave mrlja i fotostarenja. U spoju s priznatom stručnošću koju NIVEA ima u području njege protiv starenja kože, LUMINOUS630® razlog je zbog kojeg je Marica već nakon dva tjedna korištenja NIVEA Cellular Luminous Anti-Age seruma primjetila smanjenje staračkih pjega.

Nivea Cellular Luminous recenzija
Robert Gašpert 

Zaključak: Jesu li Elena i Marica pronašle su nove beauty favorite?

Sa svojim posljednjim dojmovima, Elena i Marica javile su nam se nakon mjesec dana korištenja. Jesu li u novim serumima iz NIVEA Cellular Luminous linije pronašle nove beauty favorite?

Nakon dodatna dva tjedna korištenja, Elenine pigmentacijske mrlje su gotovo u potpunosti nestale, a Marica je primjetila ne samo smanjenje staračkih pjega, već i bolju elastičnost kože i manju vidljivost bora. Oduševljene rezultatima koje su postigle u samo mjesec dana, i Elena i Marica pronašle su svoje nove beauty favorite koji su sada postali nezaobilazni dio njihove svakodnevne rutine za njegu kože.

Nivea Cellular Luminous recenzija
Robert Gašpert 

Uz NIVEA Cellular Luminous 630 fluid koji je Eleni pomogao da obriše pigmentacijske mrljice i NIVEA Cellular Luminous Anti-Age serum protiv staračkih pjega koji je oduševio Maricu, u NIVEA Cellular Luminous liniji seruma nalazi se još jedan serum namijenjen svim onima koji se bore s aknama i mrljama od akni. NIVEA Cellular Luminous serum protiv mrlja od akni je posebno razvijen za potrebe masne, mješovite i kože sklone nepravilnostima – njegova je tekstura lagana i gelasta, a njegov trostruki učinak vidljivo smanjuje mrlje od akni, zaglađuje kožu i poboljšava njezinu teksturu te pomaže uravnotežiti proizvodnju sebuma.

Nivea Cellular Luminous recenzija
Robert Gašpert 

Kako smo se proveli na druženju s Elenom i Maricom, pogledajte u videu u nastavku i otkrijte kako dvije različite generacije razmišljaju o godinama i starenju, o ljepoti i njezi.

Veliko hvala Interi na ustupljenom prostoru za snimanje.

Foto: Robert Gašpert
Video: Suzana Arslani
Make up: Sonja Pašalić
Frizura: Ivona Zrno (Elena) & Studio Marcela (Marija)

*Sadržaj nastao u suradnji s brendom NIVEA.