Naši vodeći beauty influenceri su, u društvu Storyjeva uredništva, ovog utorka u restoranu Maredo otvorili Storyjev natječaj- Beauty Influencers Choice. Sedam vodećih beauty influencera okupljenih u stručni žiri magazina Story izabrat će najbolje proizvode za uljepšavanje, novitete, klasike, beauty tretmane i inovacije u 2023. godini.

Naših sedmero veličanstvenih, Jelena Perić (j_make_up ), Paula Sikirić (paulasik), Klaudija Kelemović(clo_up), Lada Mitrašinović (belamakeuplada), Karlo Rusan (rukabeauty), Magdalena Ivić (skinlosophy.hr) i Marko Tolić (markotolic), isprobat će mnoštvo proizvoda koji se natječu za laskavu titulu najboljih u industriji ljepote i donijeti svoju ocjenu, a za najveće zvijezde beauty industrije mogu glasati i čitatelji magazina Story do 15. prosinca 2023. godine. Ovdje čekamo vaš glas, požurite.

Story Beauty Influencers Choice
Robert Gašpert 

Prilikom druženja u Maredu porazgovarali smo sa svakim od njih i zamolili ih za beauty savjete koje ćemo podijeliti s vama, dragi čitatelji, a prva se na listi našla Lada Mitrašinović, jedna od traženijih zagrebačkih vizažistica, koja nam je otkrila svoje preporuke, ali prisjetila se i vlastitih beauty ‘grešaka’ iz mladosti.

'Ljepota je njegovanost, ne samo vanjštine nego duha i tijela. Mislim da je taj neki balans i sklad najbitnija stvar kod svakog čovjeka, a pogotovo žene', rekla nam je Lada na početku.

Na pitanje bez kojeg proizvoda za uljepšavanje ne izlazi iz kuće odgovorila je: 'Olovka za usne, bez obruba oko usana ne idem ni smeće baciti'.

Zamolili smo je da nam podijeli svoje make up savjete, a Lada nam je otkrila kakva je šminka prikladna za zreliju kožu, za žene u pedesetima i kako mogu izgledati mladoliko što duže. 

Lada Mitrašinović na Storyjevom brunchu
Robert Gašpert 

Vizažistica nam je spremno potvrdila da je u ovom slučaju manje zaista više i istaknula da će previše šminke dati suprotan efekt od onog kojem se nadamo.

'Definitivno manje je više. Ja vidim i po svojoj koži jer već spada u zrelu. Bilo kakvo jače prekrivanje radi kontraefekt jer ocrtava nekakve bore, pore i nepravilnosti još više. Tamo gdje su bore i pore ne ide ništa što se tiče sedefa jer on to naglašava. Isto tako, ništa preteške teksture. Po meni bi išla nekakva lagana CC ili BB krema, nekakvo nježno kremasto rumenilo. To isto rumenilo može se staviti na usne. Trepavice se mogu uviti. To je po meni dovoljno da žena izgleda lijepo i njegovano', rekla je.

Istaknula je da za njegu nisu uvijek potrebni skupi tretmani koji zahtijevaju mnogo vremena ili novca.

'Ne mora svatko odlaziti kozmetičaru, netko za to nema vremena ili mogućnosti, ali može to biti masaža lica svake večeri, 7-8 minuta, umasiravanje kreme, ujutro žlica iz frižidera pa staviš na oči i malo promasiraš da ti prođe ta cirkulacija tekućine, tu se već vidi njega. Tako da za zrele žene preporučujem skincare, lagani make up, znači manje je više. Po meni bi trebale koristiti 25 posto od nekakvog standardnog make upa. Nije za svakog isto, ali mislim da je to dovoljno. Onda se žena neće postarati, neće imati taj kontraefekt', zaključila je.

Lada Mitrašinović
Robert Gašpert 

'Cure od 20 godina su sve mlade i same po sebi lijepe, ali gušt mi je vidjeti njegovanu ženu. Imam par klijentica od 60 godina koje tako dobro izgledaju da ćeš se okrenuti za njima. Ništa neumjesno, nego zaista lijepo da ćeš ostati u šoku i poželjeti da i ti budeš tako. Znači inspiracija', ističe Lada.

Otkrila nam je i koliko vremena ona, uz dinamičan posao i ulogu majke, uspijeva izdvojiti za sebe.

'Bit ću iskrena, ja i moja kćer živimo same, nemam partnera. To možda zvuči glupo, ali imamo određene blagodati, imamo više vremena za sebe. Meni dan mora biti jako organiziran jer imam manjka vremena, ali ne moram nikome polagati račune hoću li taj mjesec više izdvojiti za sebe jer imam taj lukuz da odgovaram samo sebi. Samim time i više vremena. Dok god mi živimo same, krojimo svoj dan. Ne moramo kuhati svaki dan, ako nam se ne da taj dan ćemo naručiti. Dok u većoj obitelji se očekuje da na primjer svaki dan kuhaš ručak. Mi to prorijedimo i tu imamo više vremena za neke naše gušte, možda odlazak u shopping ili u kino. Ja mogu izdvojiti novac i vrijeme za sebe. Kad si poduzetnik to zna biti i teret, no ima i blagodati, primjerice financijskih', bila je otvorena Lada.

Pratite li Ladin rad, vjerojatno ste primijetili da ona preferira osunčani ten i brončani look, a na pitanje je li takav stil prikladan i za zimske mjesece odgovorila je:

'Definitivno puno umjerenije. Ja svoju kožu jako pazim, pogotovo zadnjih par godina. Samo sunce nije dobro. Mi u salonu imamo i nešto što se zove spray tan. Kad se spomene spray tan svi se uvijek sjete Rossa i one scene u 'Prijateljima' gdje on izađe van narančast, ali to nije tako. Ima nijansi koje su vrlo nježne, zimske, gdje se ne primijeti da si posunčan, samo izgledaš malo življe i zdravije, ali nije ona varijanta kao ljeti. Izgledalo bi smiješno da si u bijelom kaputu, a ten kao nakon povratka s Bahama. To je malo smiješno, ali dovoljno je samo malo nijanse promijeniti. Ja sam taj tip, tamnijeg sam tena prirodno, ali volim kad se zraka sunca vidi na nama, iako ne mora to biti pravo sunce, odmah izgledaš zdravije.I kontrast je ljepši sa svjetlijom odjećom, čim si malo tamniji odmah ti bolje stoji. Tako da je odgovor, da, ali bez pretjerivanja.'

Za kraj nismo odoljeli da je ne upitamo je li ona radila neke greške u šminkanju, a ona se spremno prisjetila srednjoškolskih dana.

'U srednjoj školi duga, plava, poblajhana kosa, a ja crna kao ugarak. Nosila sam plavo sjenilo i tuš, a obrva nemam. Ali, ja sam tad bila tako sretna i sama sebi zgodna da nema veze, ne bih mijenjala ništa. Svako vrijeme ima svoje, nitko nije savršen. Mijenjaju se i sami trendovi šminkanja. Ja šminkam već 13 godina, nije isti make up koji koristim u poslu sad i na početku. Mijenjaju se trendovi, neke se stvari usavršavaju, ti si tehnički bolji... Vidim tu ogromnu razliku, ne samo po sebi, u zadnjih 15-20 godina kad se nešto drugo nosilo.

Ako volite čitati beauty priče, pratite novitete iz industrije ljepote i rado isprobavate proizvode za njegu i uljepšavanje, ne smijete propustiti Beauty Influencers Choice 2023.! Prvi put u Hrvatskoj Story je okupio vodeće beauty influencere – Klaudija Kelemović (clo_up), Lada Mitrašinović (belamakeuplada), Magdalena Ivić ( skinlosophy.hr ), Marko Tolić (markotolic), Paula Sikirić (paulasik), Karlo Rusan (rukabeauty) i Jelena Perić (j_make_up) – koji biraju najbolje proizvode, usluge i tretmane za njegu i uljepšavanje u 2023. godini.

Budite i vi dio natječaja Beauty Influencers Choice 2023. by Story i glasajte za svoje favorite do 15. prosinca 2023. godine!