Vremena u kojima se za žene u pedesetima mislilo da su 'na kraju života' srećom su davno iza nas. Svi se slažemo se da godine nisu granica da postignete ono što želite, bez obzira radilo se o promjeni frizure, vjenčanju, modnom izričaju... ili bilo čemu drugom.

Pedesete
Shutterstock 

Pedesete više nisu doba u kojem se od žena očekuje da izgledaju kao 'bakice' i da nose određene komade i frizure koje ih čine još starijima, čemu svjedoče mnoge poznate dame poput J.Lo, Heidi Klum i mnogih drugih, koje u zrelim godinama izgledaju bolje nego ikada.

Sve je više pedesetogodišnjakinja influencerica koje nas ne prestaju oduševljavati svojim mladenačkim duhom i stilom na kojem bi nam pozavidjele i mlađe.

Ipak, ovaj put fokus će nam biti na frizuri jer znate i sami - možete biti bez šminke, ili u najobičnijoj trenirci... ako vam je kosa tip-top, tako ćete se i osjećati i izgledati za klasu bolje.

Prije su kritičari ljepote smatrali da žene određene dobi ne bi trebale imati dugu kosu, već da bi trebale nositi pixie stilove, eventualno bob ili 'tetka' frizuru. Sijeda kosa također ne mora biti standard, osim ako ste tako odlučile.

No, vremena su se promijenila, a mi želimo dati krila svim ljepoticama u pedesetima da žive svoju drugu mladost, izgledaju i osjećaju se sjajno uz prijedloge frizura koje djeluju bolje od botoksa jer će vas momentalno pomladiti.

Razbarušeni pixie

Blago valoviti bob do ramena

Cate Blanchett
@JosiahWPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

 Valoviti blunt bob

 Bob sa zavjesa šiškama

Bob sa zavjesa šiškama
Shutterstock 

 'Rachel frizura'- stepenasta kosa do ključne kosti

Rachel frizura
Facebook 

Ravno šišana kosa s mikro zavjesa šiškama

Ravno šišana kosa s mikro zavjesa šiškama
Instagram