Bez sumnje, Kineskinje izgledaju vrlo mladoliko. Čistoću, blistavost i zdravu kožu pokušavaju održati prirodnim trikovima, pa mnogi rado kopiraju njihove tajne.

1. Veganski dan

Kinezi se pridržavaju 'veganskih dana' kad ne jedu meso i mliječne proizvode. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, ovo je iznimno učinkovit način čišćenja tijela od toksina. Smanjite li konzumaciju mesa nećete samo izgledati mladoliko i vitkije već uvođenje ovakvih dana u vašu prehranu može biti vrlo korisno opće zdravlje cijelog organizma.

Kuhana jaja.jpg
Shutterstock 

2. Čaj od lotosa

Čarobni čaj od lotosa potiče izbacivanje viška tekućine i toksina. Osim toga, može pomoći kod mršavljenja, a dobar je i za probavu. Pije se natašte, a može se poslužiti toplo i hladno.

Čaj od lotosa
Shutterstock 

3. Maska od kurkume

Zbog brojnih minerala, kurkuma je izvrsna za lice, protiv akni, za ujednačavanje tena i nježno čišćenje lica, a njezino čudotvorno djelovanje na Istoku je davno prepoznato.

Maska za lice
Shutterstock 

Pomiješajte žličicu kurkume sa žlicom gline i malo ružine vodice. Nanesite na očišćeno lice i držite ne duže od pola sata. Nakon toga isperite masku s lica i nježno osušite lice ručnikom. Ova maska ​​upija nečistoće i dezinficira kožu lica, a ružina vodica je tonizira.

4. Tai chi gimnastika

Tai Chi
Shutterstock 

Riječ je o tradicionalnoj kineskoj vještini koja ističe umijeće kretanja, ravnoteže i nježnosti. U Kini se vjeruje da ova vještina pomaže vratiti fizičku i duhovnu ravnotežu.

5. Zaštita od sunca

Žene u Kini izbjegavaju izlaganje suncu kad god je to moguće. Agresivne sunčeve UVA i UVB zrake oštećuju našu kožu i ubrzavaju proces starenja, uzrokujući bore i mrlje. Nanesite kremu za sunčanje kad god izađete van.