Lijepa žena je zapravo ona koja je njegovana, tada joj ni godine ne mogu ništa, stari kao vino. Neke dame, naime, što su starije, to su živahnije, a to je uglavnom zbog energije kojom zrače. I premda se adekvatna njega lica razlikuje od tipa kože, jedan proizvod trebale bi koristiti sve dame, bez obzira na godine.

Kako starite, proizvodnja kolagena i elastina se smanjuje, obnova stanica se usporava, a hidratacija kože se smanjuje. Ultraljubičaste zrake i slobodni radikali također uzimaju svoj danak na koži kako starite.

Modni savjeti za pomlađivanje za žene preko 50
Shutterstock 

Najvažniji korak (bez obzira na dob) je svakodnevno korištenje kreme sa zaštitnim faktorom jer je to jedan od najboljih proizvoda protiv starenja. Što još treba učiniti kako bi koža izgledala mladolikije? Dermatolozi savjetuju korištenje proizvoda za njegu lica koji sadrže sljedeće sastojke (uz kreme sa zaštitnim faktorom):

Ako ste u četrdesetima

Je li vaša koža izgubila prirodni sjaj? To je sasvim uobičajena pojava. U četrdesetima ten postaje neujednačen, a bore sve izraženije. Rješenje: antioksidansi. Oni se bore protiv štete koju vašoj koži uzrokuju slobodni radikali i polako popravljaju oštećene stanice, što pomaže koži da bude sjajnija i izglađuju bore.

Četrdesete
Instagram 

Vitamin C jedan je od najboljih antioksidansa, ali možete koristiti i proizvode za njegu lica koji sadrže zeleni čaj, vitamin E, resveratrol, polifenole i kofein.

Ako ste u pedesetima

Piling je uvijek bio važan, ali sada je vrijeme da pojačate njegovu upotrebu. U pedesetima bi bilo najbolje svakodnevno raditi piling, ali budite vrlo oprezni: koristite vrlo blage pilinge kako biste izbjegli iritaciju kože.

Pedesete
Instagram 

Kako biste poboljšali obnovu stanica kože i ubrzali proizvodnju kolagena, ključni sastojak koji biste trebali koristiti u svojim pedesetima je glikolna kiselina. Počnite ga koristiti sada (ako ste ga počeli koristiti u četrdesetima, još bolje) i nastavite ga koristiti desetljećima koja dolaze.

Ako ste u šezdesetima ili preko toga

Ovo je, vrlo često, razdoblje života kada se čini da se bore pojave preko noći. Sada je gubitak kolagena i elastina mnogo očitiji, a koža može biti suša jer se proizvodnja prirodnih masti i ulja usporava.

Šezdesete
Instagram 

U šezdesetima koža postaje sve krhkija i nježnija pa je potrebno koristiti proizvode koji koži vraćaju hidrataciju. Možete nastaviti koristiti druge proizvode, uključujući antioksidanse i pilinge, ali puno rjeđe (skloni su isušivanju kože). Na primjer, možda ćete morati prijeći na još blažu verziju pilinga, piše Stil.