Od načina šminkanja i odijevanja, preko transformacije frizure, mnogo je tehnika kojima možete 'skinuti' godine. Kad je riječ o modi, prvi savjet stilistice je da nakon 50. godine izbjegavate tzv. 'oversize' (prevelika, široka) odjeću. To ne znači da se trebate odreći udobnih komada, ali ih kombinirajte na pravi način.

Modni savjeti za pomlađivanje za žene preko 50
Shutterstock 

'Ovo ne znači odbaciti udobnu odjeću, samo se pobrinite da je uparite s laskavijim komadima. Kako biste izgledali mlađe, kombinirajte udobnost sa stilom. Vrećasta, obješena odjeća neće vam učiniti uslugu i, bez ikakve definicije tijela, učinit će da izgledate starije nego što jeste. Za one koji vole nositi takve komade najbolja je opcija da ih spoje s nečim uskim. Na primjer, široki džemper kombinirajte s uskim trapericama ili hlačama', objasnila je stilistica Deirdre Nicholas za Express.co.uk., influencerica i modna stručnjakinja za žene starije od 50 godina.

Također savjetuje da u svom ormaru morate imati traperice koje će pridonijeti mladolikom izgledu, ali da ih odaberete na pravi način. Po njoj treba zaobići široke traperice i zamijeniti ih modelom na zvonce i uskim gornjim dijelom.

Deirdre ističe da je još jedna jednako važna stvar kod odijevanja samopouzdanje.

Modni savjeti za pomlađivanje za žene preko 50
Shutterstock 

'Nemojte razmišljati o svojim godinama kada se odijevate! Ako iskreno možete stajati ispred ogledala, pogledajte se u toj odjeći i pomisliti, 'Da, zbog ovoga se osjećam dobro i volim kako izgledam u ovome', onda samo naprijed!', istaknula je.

'Iznad svega, budite vjerni sebi. Nosite ono u čemu se osjećate sretno i ugodno - tako ćete zablistati', zaključila je Deirdre.