Kosa je jedna od prvih stvari koje mogu odati naše godine, i to ne samo zbog njene boje. I frizura za koju se odlučite može vam dodati ili oduzeti godine, zato je bitno znati koje frizure trebate izbjegavati nakon što napunite 50 godina.

Čvrsti uvojci

Neadekvatna frizura može nekoga postarati u trenutku, smatraju stručnjaci. Zato se držite podalje od čvrstih uvojaka i punđi., jer uz takve frizure možete izgledati starije nego što zaista jeste.

Jedini izuzetak mogla biti uglađena niska punđa sa srednjim dijelom koja je trenutno veoma trendi i sjajno se uklapa s jačom šminkom i upečatljivom odjećom. Preporučuju vam se opuštene ili neuredne punđe, a kovrče zamijenite valovima.

Kratke, okrugle frizure

Kratka frizura trenutno je u trendu, no budite oprezni. . Prema stručnjacima, postoje određeni kraći stilovi koji mogu učiniti da izgledate starije, posebno ako je tekstura kose deblja.

Rachel frizura
Facebook 

Preduga kosa

Sjajna, ravna kosa s razdjeljkom na sredini uvijek privlači poglede, no ako vaša prirodna kosa nije u odličnom stanju, izuzetno duga, dosadna frizura imala bi samo suprotan efekat.

Guste šiške

Šiške mogu biti pametan način da učinite frizuru modernom. Stručnjaci savjetuju starijim osobama da izbjegavaju guste i tupe šiške koje su zaobljene, posebno ako im je kosa valovita jer dodaju godine, piše Azra.