Proljeće je konačno stiglo, a čini se da nikad nismo bili sretniji dočekujući vedra jutra i duže večeri. Već smo krenuli sa odlaganjem zimskih kaputa i pripremanjem kožnih jakni i mekanih kardigana, a tu je i promjena u beauty rutini.

Ne samo da prelazimo na kozmetiku svjetlijih tekstura, već razmišljamo o frizurama i novoj boji kose koja će odgovarati vedrim danima.

1. Čokoladni sjaj

Čokoladna boja kose
Instagram 

Svoju smeđu transformaciju prva je predstavila Hailey Bieber, a potom su je slijedile i mnoge druge otmjene plavuše. Ovog proljeća čokoladna boja nosi se prošarana karamel pramenovima te je kao takva postala najtraženija u frizerskim salonima jer izgleda chic i skupo (i lako se održava).

2. Osunčana kosa

Osunčana plava kosa
Instagram 

Ako više volite svjetlije boje, onda ćete željeti znati sve o trendu 'summer lifta'. Riječ je o boji koja se postiže posvjetljivanjem onih dijelova koje bi sunce prirodno posvijetlilo (prednji i površinski pramenovi). Rezultati su suptilni, ali značajni. 

3. Marelica plava

Kosa boje marelice
Instagram 

Bakrene i crvene nijanse možda su bile u trendu prošle jeseni i zime, ali ovog proljeća sve je u nijansama boje marelice. Ove tonove viđamo posvuda na TikToku i Instagramu modnih djevojaka, a vi ćete pronaći obilje inspiracije, piše Elle.rs.

4. Krem plava

Sofia Richie
Instagram 

Zaboravite na intenzivne plave nijanse, jer ovo proljeće je u znaku kremastih boja. Frizeri kažu da je vrlo teško postići ovu nijansu bez oslanjanja na tonik. To je zato što se pramenovi kose moraju ravnomjerno posvijetliti sve do svjetložute boje. Ako je žuta ili bijela, neće imati onu luksuzno sjajnu nijansu plave koja nije baš zlatna ili platinasta, već krem. Zato potražite stručnjaka!