Na pragu smo prosinca, posljednjeg kalendarskog mjeseca, pa polako dolazi vrijeme da se uhvatimo u koštac s trendovima za nadolazeću 2024. godinu. Kada je riječ o bojama kose, čini se da nam na ovom planu uvijek treba više inspiracije. Od tamnijih, prirodnih tonova do blistavog zlatnog sjaja, godina pred nama donosi široku paletu boja koje će biti tražene u frizerskim salonima diljem svijeta.

Donosimo vam pet boja kose koje će, prema mišljenju stručnjaka, biti vodeći trendovi 2024. godine.

Svijetlo plava

Ovaj trend karakteriziraju prirodnije nijanse plave s obaveznim tamnijim korijenom. Izvrstan je izbor za one koji žele produžiti vrijeme između posjeta salonu. Osim toga, daje svjetlost licu i veću dimenziju kose.

Skupa brineta

Mislili ste da je tihi luksuz trend negdje nestao? Ovo je naš favorit za iduću godinu jer se oslanja na kvalitetu kose, nudeći sofisticiranu i luksuznu boju kose. Tamnija boja koja daje dubinu i bogatstvo kosi, daje bezvremenski uglađen izgled.

Zlatni sjaj

Ovaj trend donosi suptilnu toplinu i sjaj u kosu, stvarajući efekt koji podsjeća na sjaj zlatnog sata u fotografiji. Izvrstan je izbor za one koji traže nježnu transformaciju s diskretnim, ali primjetnim sjajem.

Crvene i bakrene nijanse

Prekrasne nijanse bakrene i crvene, koje su 2023. godine osvojile internet, ostat će u trendu i tijekom 2024. godine. Ove boje kosi dodaju energiju, daju intenzivan i atraktivan izgled koji ne ostaje nezapažen.

Balayage

2024. vratit će trend balayagea. Ovaj se trend može prilagoditi svakoj boji kose - daje vam slobodu da se prilagodite vlastitim željama, što ga čini vrlo fleksibilnim i pristupačnim stilom bojanja kose, piše Elle.rs.