Svi smo čuli za sposobnost retinola u održavanju mladolikog izgleda kože, ali prema stručnjacima, ljudi mu ne pridaju zasluge koje zaslužuje. Naime, retinoidi djeluju tako što dopuštaju ulju da izađe iz folikula, a što rezultira zadržavanjem čimbenika upale na odstojanju te ubrzavanjem i stimuliranjem izmjene stanica.

Oni također mogu pomoći vašoj koži da ostane čvrsta, smanjiti hiperpigmentaciju i spriječiti opuštenost. Zamislite samo što krema s retinolom može učiniti za kožu oko vaših očiju! Ako ste oklijevali uključiti kreme za područje oko očiju s retinolom u svoju liniju proizvoda za njegu kože, opustite se znajući da se one bore protiv nekoliko uobičajenih znakova starenja, piše Žena.rs.

Retinol serumi
Instagram 

'Nekoliko promjena događa se oko očiju kao posljedica starenja kože i promjena na licu povezanih s godinama. Retinol može pomoći u sprječavanju i liječenju finih linija i bora stimulirajući proizvodnju kolagena. Može biti iznimno učinkovit za kožu oko očiju, istaknula je njujorška dermatologinja Meghan O'Brien.

Objasnila je da sličan učinak ima i botoks: 'Botox djeluje tako da sprječava dinamičke bore, koje su rezultat kontrakcije mišića. Dakle, dok retinol može pomoći u sprječavanju sitnih bora, neće spriječiti bore koje se razvijaju oko očiju zbog opetovane kontrakcije mišića oko oka, što se događa s osmijehom.'

Maska za lice od jaja i meda.jpg
Instagram 

Iako korištenje kreme za područje oko očiju s retinolom može pomoći u postizanju sličnog učinka poboljšavanjem glatkoće kože, one neće moći spriječiti linije i bore na mehaničkoj razini. O'Brien preporučuje umjerenu upotrebu kreme za oči s retinolom svake druge večeri kako bi se koži dalo vremena da se prilagodi.

Tijekom dana koristite kremu za sunčanje širokog spektra sa SPF 30 ili više, jer će vaša koža biti osjetljivija na UV zračenje. Retinol također dobro funkcionira s drugim aktivnim sastojcima poput vitamina C.

'Hidratantni proizvod sa sastojcima kao što su ceramidi, hijaluronska kiselina i skvalan pomoći će u borbi protiv iritacije ili suhoće koju retinol može izazvati', objašnjava ona.