Bastille utjelovljuje želju za pomicanjem granica i isticanjem opravdane namjere da bude dio nasljeđa visokog parfumerstva. Istovremeno je prirodnija, održivija, etičnija i transparentnija, ne gubeći iz vida snove i emocije koje povezujemo s mirisima. S tom kreativnom energijom, brend Bastille je pokrenuo kreiranje mirisa sutrašnjice.
Njihovi mirisi plešu u ravnoteži između održivosti i poželjnosti, tradicije i budućnosti, sintetičkog i prirodnog, ženstvenog i muževnog, snage i suptilnosti, doživljaja i pamćenja...

Svaki miris Bastille kreiran je sa željom da bude slobodan i autentičan. Kuća Bastille pažljivo bira sastojke koji moraju zadovoljiti stroge kriterije etičke i prihvatljive izvornosti. Transparentnost je ključni pojam i brend ne skriva nijedan sastojak prisutan u formulama mirisa koje su pomno razvili renomirani kreatori.

Ovaj stav predstavlja pravu revoluciju u industriji mirisa u kojoj se formule tradicionalno i ljubomorno čuvaju stoljećima. Bastille je 100 % proizveden u Francuskoj – što je sigurno i obaveza brenda s tako simboličnim francuskim imenom! Bastille je 2020. stvorila buntovna mlada Parižanka, a danas ga vode Sophie Maisant i Pascal Hyafil, dvije velike osobnosti luksuzne kozmetičke industrije, koji su uložili svoje znanje, svoju zaraznu energiju i svoju dosljednost u razvoj i rast ovog mladog francuskog brenda. Osim izazova transparentnosti i prirodnosti, Bastille unosi izrazito francusku prkosnu nonšalantnost u stoljetnu tradiciju izvrsnosti visokog parfumerstva.

PARFUMEUR DE LIBETÉS

Svaki miris odiše svojom slobodom. Mirisi Bastille održavaju težnje, potvrđuju stavove i krase osobnosti, kao poziv da se dogodi čarolija...

NOVI EAU DE PARFUM: 14 JUILLET

Zadimljeni ambreni miris

14-Juillet-100ml-RVB-fonc-blanc.png
promo 

PRAZNIK SVAKI DAN

14. srpnja predstavlja mnogo više od pukog datuma. Oličenje je francuskog načina življenja, bezvremenska oda „joie de vivre“, jedinstvu i slobodi. Ovaj je miris poziv na prihvaćanje slobode i radosti, u bilo koje vrijeme i u bilo koje godišnje doba, razumijevanje biti zajedništva i slavljenje života na francuski način, svakog dana u godini. To je blistava, sunčana kreacija koja počinje trpkim bljeskom tangerine, pojačana dodanom iskrom crnog ribiza, od kojeg cijeli miris svjetluca i rasvjetljuje se poput vatrometa. Dojam pojačava izrazito netipična, upečatljiva zadimljenost originalnog akorda „vatrometa“. Vedru energiju ovog mirisa zagrijava ambreni intenzitet labdanuma i cimeta te listova ljubičice. U igru ulazi i vanilija – neupitno blještava, beskrajno ugodna, božanski ovijajuća – njezin očaravajući trag osvaja sva srca i duše. Kreirala ga je Meabh Mc Curtin. Formula mirisa 14 Juillet sadrži 50 sastojaka, od kojih je 95 % prirodnog porijekla.

Vršne note: akord vatrometa, srce tangerine, ulje crnog ribiza
Glavne note: labdanum, list ljubičice, kora cimeta
Bazne note: vanilija, benzoin, tonka

PRIRODAN EAU DE PARFUM PROIZVEDEN U FRANCUSKOJ
15ml – £39
50ml – £98
100ml –£145

SLOBODNI, PRIRODNI I ZAHTJEVNI

Bastille kreira mirise u skladu s propisima koji nalažu da mirisi moraju imati najmanje 95 % prirodnih sastojaka da bi se mogli nazvati prirodnim. Izazov koji je Kuća prihvatila zadržavajući poštene prodajne cijene unatoč visokoj cijeni prirodnih sirovih sastojaka koje upotrebljava. Svaki je miris zamišljen s odvažnošću da ostavi elegantan i nijansiran trag što je rijetko u svijetu prirodnih mirisa. Izazov je to za kreatora mirisa čija je kreativna paleta zapravo znatno sužena i stoga zahtijeva povećanu kreativnost i spretnost da spoji 95 % prirodnih sastojaka sa samo nekoliko sintetičkih molekula, oživljavajući izuzetne akorde i jamčeći dugotrajnu postojanost na koži. Kako bi odgovorio na taj izazov, Bastille surađuje s Kućom IFF-LMR, pionirom u prirodnim i etičkim izvorima mirisnih sastojaka iz cijelog svijeta i zastupnikom održive poljoprivrede, što brendu omogućuje uključivanje sastojaka poštene trgovine u njegove mirise. Formule mirisa Bastille sadrže organski pšenični alkohol koji je prihvatljiviji u zaštiti planete. Koncentracije ovog sastojka u mirisima Bastille variraju od 8 do 15 %. Svi mirisi su veganski i čisti: formulirani su bez negativnog utjecaja na hormonski sustav, bez dodataka otapala, stabilizatora, bojila ili filtara protiv UV zračenja.

100% PROIZVEDENO U FRANCUSKOJ

Mirisi su kreirani u Parizu, izrađeni u Grasseu i punjeni u pariškoj regiji. Neke njihove sastavnice dobavljaju europski partneri; osobito bočice koje se proizvode u Italiji. Ukrašava ih majstor iz područja Val-de-Marne. Vanjsko papirnato pakiranje izrađuje partner u Španjolskoj nedaleko od Barcelone. Nastavljamo raditi sa svim našim partnerima u duhu stalnih poboljšanja kako bismo smanjili naš ugljični otisak (na primjer, razmišljamo o lakšoj staklenoj ili ponovo punjivoj bočici), da pronađemo alternative koje još ne postoje. Samo su pumpica i mali umetak, koji je potreban da bočica ostane hermetički zatvorena, izrađeni od plastike. Za njih u ovom trenutku nema trajnije zamjene. Kao dokaz predanosti brenda zaštiti prirode, član je pokreta 1 % for the Planet (1 % za planet): za svaki kupljeni miris, Bastille donira 1 % iznosa nevladinoj organizaciji Surfrider Foundation, koja već 30 godina radi na zaštiti oceana. Ovo nam je
uvjerenje vrlo blisko i važno. I vi ga možete podržati tako da podržite Bastille!