Prošle godine na tronu najpopularnijih kaputa sezone našao se zeleni kaput, a u trendu ove i sljedećih sezona zasigurno će biti sivi kaput posebnog uzorka. 

Zeleni kaput bio je hit zimske sezone 2021. godine
Instagram 

Klasični kaput 'herringbone' uzorka smatra se modnim klasikom u koji se uvijek isplati uložiti, bez obzira na trendove na modnoj sceni.

Desetljećima prisutan na modnoj sceni, kaput s uzorkom 'riblje kosti' oduvijek je privlačio svojim elegantnim i klasičnim izgledom te je podjednako prisutan u muškoj i ženskoj garderobi.

U modelima iznad koljena ili modelima koji sežu do polovice potkoljenice, u klasičnom izdanju ili s dodatkom trendi detalja, u kombinaciji crne i bijele ili u kombinaciji toplih bež i smeđih nijansi - klasični 'herringbone' kaput je idealan modni odgovor u hladnim danima.

Da su ove sezone posebno popularni svjedoči njihova široka paleta dućanskih kolekcija, baš kao i outfiti modnih ovisnica s Instagrama.

Model modne kuće Saint Laurent jedan je od najprodavanijih i najpopularnijih, a regionalna modna kuća Mona također ima sličan model koji se nalazi i u ormaru jedne od najpoznatijih influencerica Tamare Kalinić.

Novi modeli koje susrećemo zadržali su eleganciju svojih prethodnika, a ujedno ih krase i moderne značajke poput predimenzioniranog kroja, pa je jasno zašto ovaj tip kaputa definitivno na vrhu ljestvice ​​najpopularnijih gotovo svake godine.