Kolekcija nakita Kim Kardashian sada je službeno postala  i kraljevska.

U srijedu je reality zvijezda i poduzetnica, kupila Attallahov privjesak u obliku križa optočen dijamantima od ametista, koji je nosila princeza Diana, na godišnjoj aukciji Sotheby's Royal & Noble.

Kim Kardashian kupila je privjesak u obliku križa na aukciji
Profimedia 

Zvijezda obitelji Kardashian nadmetala se za komad - koji sadrži ametiste četvrtastog reza naglašene dijamantima kružnog reza težine 5,25 karata - i na kraju ga je 'ugrabila' za 197.453 dolara u zadnjih pet minuta. Sotheby's napominje da je to 'dvostruko više od procjene prije aukcije'.

'Ovo je hrabar komad nakita - svojom veličinom, bojom i stilom koji ne može a da ne ostavi dojam, bilo da se radi o vjeri ili modi - ili doista oboje', rekao je u izjavi voditelj nakita Sotheby London, Kristian Spoffort. 'Oduševljeni smo što je ovo djelo pronašlo novi život u rukama još jednog globalno poznatog imena.'

Kim Kardashian je kupila privjesak koji je nosila princeza Diana
Profimedia 

Izvori su potvrdili za People da je Kim počašćena što posjeduje fini komad nakita koji je nekoć nosila pokojna princeza.

Prekrasan privjesak bit će dodan njezinoj sve većoj kolekciji nakita, komadima koje su nekoć nosile ili posjedovale jake, legendarne žene koje su inspirirale Kim.

Kim Kardashian inspiriraju legendarne poznate žene
Profimedia, Instagram 

Pokojna princeza od Walesa nosila je privjesak u više navrata, a najistaknutija je bila dobrotvorna gala Birthrighta 1987. u Londonu kojom se poduprla humanitarna akcija organizacije za trudnice i porodilje.

Nosila je privjesak ukrašen draguljima na dugom bisernom lancu i uz kraljevsko ljubičastu viktorijansku haljinu od baršuna Catherine Walker. Fotografiju pogledajte ovdje.

Prema priopćenju za tisak koje je objavio Sotheby's, ukras ima desetljećima dugu povijest počevši od dvorske draguljare Garrard, koja je dizajnirala jednokratni privjesak 1920-ih. Kasnije ga je kupio pokojni Naim Attallah CBE, bivši izvršni direktor grupe Asprey & Garrard koji je često posuđivao jedinstveni dragulj princezi Diani 1980-ih. Prema priopćenju Sotheby'sa, križ je do sada nosila samo princeza, a nakon njezine smrti, sve do sada nije viđen u javnosti.

Organizacija također primjećuje da je princeza Diana imala blizak odnos s draguljarom, vezu koja je bila toliko povezana da je odabrala svoj zaručnički prsten iz iste kuće 1981. godine.

Princeza Diana imala je impresivnu kolekciju nakita
Profimedia 

Kardashian je već dospjela na naslovnice zbog nošenja artefakata pop kulture.

Prošlog svibnja 'srušila' je internet - i izazvala reakciju - nakon što je na Met Gala 2022. izašla u istoj kristalno ukrašenoj Jean Louis haljini koju je nosila Marilyn Monroe kada je pjevala serenadu tadašnjem predsjedniku Johnu F. Kennedyju na njegov rođendan 1962. godine.

Kim Kardashian nosila je haljine Marilyn Monroe na Met gali 2022. godine
Profimedia, Instagram 

Posuđena iz muzeja 'Ripley's Believe It or Not' u Orlandu na Floridi, kultna svilena haljina boje šampanjca imala je obliju siluetu i široki izrez.

Kardashian se jako potrudila da utjelovi holivudsku ikonu, obojala je svoju kosu u platinasto plavu i sjedila kod frizera '14 sati bez prekida' i držeći se dijete bez ugljikohidrata i šećera.

Iako je dobila negativne reakcije zbog svog gubitka kilograma i zbog nošenja legendarnog odjevnog predmeta na prvom mjestu, Kardashian je transformaciju usporedila s glumcem koji se priprema za ulogu na ekranu, rekavši za New York Times: 'Meni je to bilo kao,' OK, Christian Bale to može za filmsku ulogu i to je prihvatljivo', dodajući: 'Čak se i Renée Zellweger udebljala za ulogu. Meni je svejedno.'