U utorak, 18. travnja, u 20 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog očekuje vas uzbudljivo i emotivno okupljanje benda koji je svojim pjesmama obilježio brojne generacije i čija popularnost ne jenjava.

'Jako me razveselilo kada su nas i ove godine pozvali da održimo koncert jer lani je bila tako dobra fešta. Ljudi su toliko željni veselja, sreće, plesa pa ne sumnjam uopće da će i ove godine biti tako', komentirala je Sanja Doležal prvi put nadolazeći koncert u Lisinskom.

Dok brojimo sitno do koncerta Sanje, Marinka i Zeca, otkrivamo vam što se događalo iza kulisa snimanja kampanje za najavu koncerta, a samo ćemo reći da smijeha i dobre atmosfere nije nedostajalo. Da Sanja i dečki zablistaju, pobrinuo se jedan od najpoznatijih domaćih dizajnera Robert Sever. U ugodnom razgovoru doznali smo sve detalje o spontanoj suradnji Sanje i Roberta nastale iz prijateljstva i uzajamne ljubavi. Robert nije mogao sakriti oduševljenje koje osjeća zbog suradnje koju je dugo priželjkivao.

Rober Sever o Sanji Doležal
Goran Čižmešija 

'Danas mi je dan iz snova zato što je glazba Novih fosila soundtrack mog života. Odmalena sam njihov veliki obožavatelj i toliko pjesama znam napamet u notu. Zato mi ova suradnja baš puno znači, a dogodila se sasvim spontano. Sanja me uvijek podrži i kad god može dođe na moju reviju, ali nismo imali baš priliku surađivati na ovako velikom projektu', rekao je Sever.

Upravo je Story zaslužan za legendarni spoj Sanje i Roberta.

'Prošle godine oko Božića pozvan sam da radim sa Sanjom na editorijalu za Story. Naravno da sam to s obožavanjem prihvatio i na neki način ispunio svoju želju. Nakon toga je Sanja došla kod mene po jedan komad iz kolekcije i tako smo se bolje upoznali. Za ovo snimanje ona je izrazila želju da je upravo ja stiliziram. Tako da sam jedva dočekao današnji dan', rekao je Robert.

Sanja, Marinko i Zec nastupaju u Lisinskom 18. travnja
Goran Čižmešija 

Komentirao je i kako je surađivati sa Sanjom:

'Sanja je jako otvorena za suradnju i sugestiju, što je odlično. Privatno nije osoba koja prati modu, ne zanima je pretjerano. Kao suradnica jako je opuštena, ali vrlo dobro zna što želi, a što ne, ali vjeruje mi. Primjerice, za snimanje kapanje pripremio sam odijela u malo jačim bojama, čak i traperice. Kad je Sanja vidjela traperice, nije baš bila oduševljena. Ali kada sam rekao ‘ajmo probati’, nije me odbila.'

Čula ga je i Sanja pa se odmah uključila u razgovor.

'Njegov sam veliki fan, kao dijete dolazio je na naše koncerte, a surađivali smo već na nekoliko projekata. Nosila sam i neke njegove humanitarne revije, a i privatno volim nositi komade iz njegovih kolekcija. Jako me veseli što ćemo surađivati i za ovaj koncert jer s njim je jako ugodno raditi i vrhunski je dizajner, ima odlične ideje. Potpuno se prepuštam u njegove ruke, kako me on zamisli, tako će biti. Prepuštam se s punim povjerenjem prije svega zato što ga jako volim. Cijeli život govorim da imam stil bez stila, dakle nisam nikada bila nešto modno osviještena. Uglavnom sam u ležernim izdanjima, šećem šumom u trenirki, ali za ovako važne događaje volim biti u rukama stručnjaka, a Robi to svakako jest. On donese neke stvari koje u životu ne bih pomislila odjenuti, recimo traperice koje rijetko nosim, čak sam i u mladosti imala možda samo jedan par. Ali s obzirom na to da je on u pitanju, barem ću ih isprobati pa ćemo odlučiti', iskreno nam je rekla.

Sanja Doležal i Robert Sever surađuju već godinama
Goran Čižmešija 

'Super je kada radiš s osobom koja je toliko dugo na sceni i surađivala je s brojnim stilistima, dizajnerima, a i dalje je vrlo otvorena za nešto novo, drukčije. Nije ukalupljena i ne razmišlja u smjeru ‘to sam ja, želim uvijek izgledati isto’. Za mene kao stilista u ovom segmentu priče to je velika radost i mogu opuštenije raditi', ispričao je Robert.

Iako još nije sasvim sigurno hoće li Robert biti zadužen za Sanjina izdanja na spektakularnom koncertu u travnju, doznali smo da su šanse za to velike.

Sanja, Marinko i Zec 18. travnja 2023. godine u Lisinskom
Goran Čižmešija 

'Preliminarno nije bila ideja da sam uključen i u to, ali kad smo Sanja i ja razgovarali, rekao sam: 'Apsolutno sam ti na raspolaganju za sve što treba, a od tebe očekujem barem tri presvlačenja.' Malo sam je prestrašio, ali brzo se smirila. Obećao sam joj da ćemo se o svemu dogovoriti, sve pripremiti pa se nadam ću i tu umiješati prste u kreativnom smislu. Nadam se da ću uspjeti začiniti cijelu priču svojim Sever začinom i da ćemo uskoro sve dogovoriti jer to je za mene stvarno velika čast i radost', zaključio je Robert.

Pozivamo vas na Storyev koncert za pamćenje! Sanja, Marinko i Zec pjevaju najveće hitove grupe Novi fosili 18. travnja u Lisinskom.

Prisjetite se dobrih starih vremena uz popularne pjesme koje su obilježile generacije.

Ulaznice potražite na blagajni Lisinskog i na webu lisinski.hr te u sustavu ulaznice.hr.