Uska i duga suknja mala je modna 'smrt' za svaku ženu koja muku muči s trbuščićem ili istaknutim bedrima. Još ako je sašivena od satena, jasno je da će se ispod nje ocrtavati svaki detalj, pa će dame s oblinama s veseljem dočekati nove trendove.

Za nadolazeću jesen i zimu 2023. / 2024. konačno se predlažu nešto praktičniji materijali - tkanine od mješavine vune i sintetike koje su puno toplije i lakše se održavaju.

Modne blogerice 'otkrile' su i sivu boju, za koju kažu da je prethodnih godina bila nepravedno zapostavljena. U trendu su i druge neutralne nijanse - crna, bež, camel, pa čak i tamnoplava kakvu već dugo nismo vidjeli na Instagramu glavnih influencerica.

Najzanimljiviji su modeli koji podsjećaju na odjeću koju su nosile naše bake - moguće je da ih mnogi još uvijek drže u svojim ormarima.

Uz plisirane suknje, dužine ispod koljena ili do gležnja, opet su popularne suknje s faldama: počevši od onih sa 'spojem' na sredini figure, do modela koji na zanimljiv način spajaju 'falde' i plisirane elemente.

Novo u svemu su razigrane dužine - ponekad ćete vidjeti da su dva dijela iste suknje potpuno različita. Poanta je jednostavno sakriti najkritičnije točke na tijelu - nabori mogu biti potpuno otvoreni i zategnuti, a samo se širiti prema dolje, što silueti daje ženstvenost.

Kombiniraju se u efektnim monokromatskim kompletima ili uz vječnu bijelu košulju, a nose se uz kratke 'bomber' jakne i sakoe ili duže kapute.