Dodjela prestižne filmske nagrade Oscar tradicionalno privlači pažnju i zbog glamuroznih izdanja holivudskih zvijezda. Mjeseci pripremanja za pojavljivanje na dodjeli u kazalištu Dolby u Los Angelesu sinoć su napokon okončani, a pojedinim zvijezdama itekako su se isplatili.

Osim dobitnika, glavna tema svakih Oscara jesu i modne kombinacije s crvenog tepiha.

Tako su i ove godine dame pomno birale svoje toalete za jednu od najglamuroznijih noći u godini, a danas se mnogo raspravlja o tome tko je najviše oduševio. One s najviše pohvala su, naravno, Zendaya, Ariana Grande, Margot Robbie, Emily Blunt i dobitnica Oscara za najbolju glumicu, Emma Stone.

Emma Stone.
RS FOTOS/THE GROSBY GROUP / GROSBY GROUP / PROFIMEDIA 

Upravo je ona bila favoritkinja u svojoj kategoriji, a nominaciju je zaslužila ulogom Belle Baxter u filmu 'Poor Things'.

Kad se popela na pozornicu kako bi preuzela nagradu, Emma je priznala da je njena haljina s potpisom brenda Louis Vuitton - poderana na leđima.

Emma Stone.
PATRICK T. FALLON / AFP / PROFIMEDIA 

Uz nominirane, crvenim tepihom prevladavala je ružičasta boja. Novu, 96. po redu dodjelu najprestižnije filmske nagrade, kako i doliči takvom događaju, obilježile su glamurozne večernje haljine.

U nastavku smo izdvojili najljepše haljine s ovogodišnje dodjele Oscara:

SRS / Avalon / Profimedia, RS FOTOS/THE GROSBY GROUP / GROSBY GROUP / PROFIMEDIA Holivudske dame ni ovoga puta nisu razočarale.