Splitsko Sveučilište održalo je svečanu sjednicu u splitskom HNK-u povodom 50 godina od svog osnutka. Sjednici je prisustvovao i premijer Andrej Plenković, ali i bivši premijer te predsjednik Hrvataskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

S njim je došla njegova supruga Blanka Kačer, kojoj je sudbonosno da izgovorio krajem prošle godine. Iako mu je to četvrti brak, prvi je koji je sklopio pred oltarom.

Blanka i on otad su nerazdvojni, a poznata Splićanka privlači puno pažnje gdeje god se pojavi.

Zvonimir Barisin/Pixsell Zlatko i Blanka Mateša

Blanka je nosila petrolej plavu haljinu, koju je kombinirala sa salonkama modne kuće Louis Vuitton te šarenom torbicom. Njena haljina poprilično je podjećala na haljinu koju je Meghan Markle odabrala za svoj oproštaj od Velike Britanije.

Blanka Mateša blistala u haljini koju bi nosila i Meghan, poglede privukle štikle Luis Vuitton
Profimedia 

Podsjećamo, da je 74-godišnji predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora u vezi s 44-godišnjom pročelnicom Katedre za građansko pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu i ravnateljicom Poslijediplomskog specijalističkog studija saznalo se u rujnu prošle godine.

Vjenčali su se krajem studenoga 2023., a žive na dvije adrese: u Splitu i Zagrebu. Svoju bračnu sreću ne skrivaju.

Blanka Kačer
Facebook 

'Nije to došlo preko noći. Mi vam se dugo poznajemo i to poznanstvo i poštovanje je s vremenom iz prijateljstva preraslo u ljubav', za 24 sata opisala je mladenka.

'Prvi put sam se vjenčao u crkvi. Vjenčali smo se čim smo shvatili da je to nešto lijepo za nas', rekao je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora za Slobodnu Dalmaciju, na što je Blanka dodala da su oni 'rođeni vjenčani'.