Agrolagunina maslinova ulja Ol Istria zasjala su na svjetskoj sceni osvajanjem tri zlatne medalje na prestižnom New York International Olive Oil Competition (NYIOOC). Ova izuzetna priznanja dodijeljena su njihovim uljima: Ol Istria Ekstra djevičansko maslinovo ulje (blend više sorti), Ol Istria Selekcija (blend odabranih plodova) i Ol Istria Picholine (monosortno ulje). Natjecanje, koje je okupilo 1.244 uzorka iz 28 zemalja, istaknulo je Agrolagunu kao vrhunskog proizvođača.

Nerina Zec, predsjednica Uprave Agrolagune, istaknula je važnost stručnosti tehnologa u postizanju vrhunske kvalitete ulja unatoč izazovima koje je donijela nepredvidiva priroda.

KFGZArtboard 1-100.jpg
promo 

"Zahvaljujući izvanrednoj stručnosti naših tehnologa u berbi i preradi, uspjeli smo proizvesti ulja izvanredne kvalitete. Naša ekstra djevičanska maslinova ulja ne samo da su visokokvalitetna, već i pozitivno utječu na zdravlje. Svi procesi, od uzgoja do plasmana na tržište, podvrgavaju se temeljitoj kontroli, a većina naših ulja nosi i oznaku zaštićene izvornosti. Priznanja potvrđuju našu strast prema stvaranju vrhunskih maslinovih ulja, postavljajući nove standarde u industriji maslinarstva, čime se iznimno ponosimo. Ovaj uspjeh je za nas velika čast, ali i motivacija da nastavimo s radom koji obogaćuje maslinarski svijet“ – komentirala je Nerina Zec dodajući da svi procesi, od uzgoja do plasmana na tržište, podvrgnuti su strogoj kontroli kako bi se osigurala vrhunska kvaliteta i autentičnost proizvoda. Posebno se ističu monosortna ulja koja pružaju raznolikost okusa, od blagih do pikantnih.

Brend Ol Istria nosi certifikat kontrolirane oznake izvornosti za ekstra djevičansko maslinovo ulje, ZOI Istra, što podrazumijeva strogu kontrolu isključivo istarskog podrijetla ploda maslina, samo odabranih sorti, prerađeno u kratkom roku na maksimalnoj temperaturi od 27°C te čuvano u kontroliranim uvjetima temperature i interne atmosfere.

"Iznimno smo ponosni na brend Ol Istria i na činjenicu da se možemo istaknuti kao proizvođači ekstra djevičanskog maslinovog ulja iznimno visoke kvalitete. Ova nagrada predstavlja potvrdu našeg predanog rada, strasti i posvećenosti proizvodnji visokokvalitetnog maslinovog ulja."- istaknula je

DSC_5440 (1).jpg
promo 

Iris Butković, voditeljica Uljare, te naglasila važnost uloge radnika u postizanju ovakvih rezultata te je zahvalila njihovom radu i posvećenosti. Njihova stručnost i zalaganje ključni su za kontinuirani uspjeh tvrtke.

Ova trostruka pobjeda u New Yorku, koja je samo jedna u nizu priznanja za izvrsnost u proizvodnji, ne samo maslinovih ulja, nego i vina te sireva, predstavlja potvrdu istarskoj Agrolaguni da nastave postavljati nove standarde u industriji.