Najpoznatiji barmeni regije, u petak, 26.04., dolaze u Zagreb i miksaju koktele kakve još niste imali prilike kušati. U jednom od najljepših zagrebačkih dvorišta, onom kluba Peti Kupe, u Trnjanskoj cesti 5, od 16:00 sati, održava se Copy Taste event koji okuplja vodeće barmene iz Hrvatske i regije. Oni će od pred zagrebačkom publikom rekreirati signature koktele kojih su ih i doveli na regionalnu kartu najboljih - u Zagreb!

Iza svakog projekta stoji netko tko je imao viziju i ideju o njegovoj realizaciji. U slučaju prvog Copy Taste eventa to je zagrebački barmen, poduzetnik i ambasador tvrtke Brown-Forman – Dominik Bečvardi sa svojim timom iz Peaches&Cream bara koji u Zagreb dovodi poznate koktel barove iz Hrvatske i regije.

Dominik Bečvardi_Copy Taste_foto_ Sanjin Kaštelan_2.jpg
Sanjin Kaštelan 

Bečvardi godinama, idejama i entuzijazmom, doprinosi regionalnoj barmenskoj sceni, a ovog proljeća je sa svojim timom osmislio događanje u sklopu kojeg će kolegama iz regije prvo predstaviti živahnu zagrebačku koktelsku scenu, a potom na poslijepodnevnom događanju zagrebačkoj publici njihova umijeća.

Bečvardi_koktel_Copy Taste, foto_ Sanjin Kaštelan.jpg
Sanjin Kaštelan 

„Naša regija ima fantastičnu barmensku scenu, niz barova koje drže odlični barmeni, ozbiljni entuzijasti i znalci i vjerujem da će zagrebačka publika uživati u koktelima koje će rekreirati za njih. Neki od barmena i barova regije nalaze se na listama najboljih barova svijeta i njih dovodimo u Zagreb. Ideja je da posjetitelji kušaju koktele po kojima su ti barovi postali poznati i priznati, druže se s barmenima i možda otkriju neki trik, saznaju kako nešto doma bolje izmiksati, uz pokoji novi uvid i znanje napraviti svoj koktel. Osim njih, na Copy Tate dolazi i Alia Akkman, žena koja sjedi u žiriju The world’s 50 Best Bars organizacije i koja ocjenjuje barove na razini Europe, što nam je posebno drago. Ovo je prvo događanje koje organiziramo na ovaj način i siguran sam da će svi koji dođu zaista uživati, sjajno se zabaviti i steći nezaboravno iskustvo“, priča Dominik Bečvardi.

Dominik Bečvardi_Copy Taste_foto_ Sanjin Kaštelan_8.jpg
Sanjin Kaštelan 

Na Copy Taste eventu posjetitelji će guštati u koktelima sedam barova. Albaniju predstavlja Nouvelle Vague, prvi bar s ovih prostora koji je uspio ući na listu 100 najboljih barova svijeta po izboru organizacije The World's 50 Best Bars i nalazi se na 86. mjestu. Republiku Srbiju predstavit će Riddle Bar. Bosnu i Hercegovinu predstavlja bar Okosh Bokosh, Sloveniju bar Silk and Fizz, Sjevernu Makedoniju Casa Bar, Crnu Goru bar Kokotov rep, a Hrvatsku splitski String’s Bar. Navedeni barovi će pred publikom rekreirati po tri koktela zbog kojih su njihovi barovi postali sinonim za dobar provod, nove trendove u industriji i (ne)ponovljive okuse te uživo pokazati da se recepti možda mogu kopirati, ali okusi ne.

Nijedan party nije kompletan bez dobre glazbe.

Da sve teče glatko tijekom miksanja pobrinut će se Soul Bader, Mirzaisfab i DJ Frx, a kad padne mrak, točnije od 23:00 sata, party seli u unutrašnjost kluba Peti Kupe. Tamo se dobra zabava nastavlja uz Yammat FM Heat Radio ekipu i glazbeni program Taste gdje će posjetitelje do ranog jutra rasplesanima i raspoloženima držati Sani, DJ Lea i Kapela.

Koktel Bečvardi_Copy Taste_foto_Sanjin Kaštelan.jpg
Sanjin Kaštelan 

Ulaz na Copy Taste event je besplatan, no budući da je prijatelj Jack uvijek široke ruke tako prvih 200 posjetitelja koji putem sustava Entrio preuzmu digitalnu pozivnicu časti koktelom. Na Copy Taste događanju posjetitelji će moći podići besplatne ulaznice za Taste event.

Ne propustite Copy Taste, uživajte u vrhunskim koktelima jedinstvenih okusa o kojima priča regija, upoznajte barmene koji su ih osmislili i sjajno se zabavite.