IONIQ 5 N – svakodnevni gradski automobil visokih performansi

Hyundai Hrvatska s ponosom predstavlja dolazak sportskog modela IONIQ 5 N, koji je na dodjeli prestižnih World Car nagrada u ožujku ove godine proglašen pobjednikom u kategoriji "Najbolji svjetski performansni automobil 2024." na Međunarodnom sajmu automobila u New Yorku. Nagradu je dodijelio žiri sastavljen od 100 uglednih međunarodnih automobilskih novinara iz 32 zemlje. Ovim velikim priznanjem Hyundai je samo nastavio uspješni niz koji su ranije ostvarili modeli IONIQ 5 i IONIQ 6, trostruki pobjednici u kategorijama „Svjetski automobil godine”, „Svjetski električni automobil” i „Svjetski dizajn automobila”, 2022. i 2023. godine.

ioniq-5_3.jpg
promo 

Predstavljen u srpnju 2023. godine, IONIQ 5 N predstavlja novi segment visokih performansi električnih vozila zahvaljujući novim tehnologijama i povećanoj sposobnosti vožnje na stazi. Ova pobjeda učvrstila je poziciju IONIQ 5 N modela kao globalnog lidera na tržištu električnih automobila visokih performansi te još jednom dokazala predanost s kojom Hyundai stvara vozila budućnosti. Godinu ranije, legendarni BBC-jev magazin TopGear.com proglasio je Hyundai IONIQ 5 N "Automobilom godine".

Vanjski dizajn koji poboljšava sportsku izvedbu

ioniq-5_4.jpg
promo 

Hyundai IONIQ 5 N Line ističe se svojim futurističkim, ali istovremeno elegantnim dizajnom. Oštre linije i aerodinamične forme stvaraju dinamičan izgled karakterističan za automobile koje vidimo na trkaćim stazama. Ipak, IONIQ 5 N jest trkaći automobil, ali za svaki dan. Sportski duh N Line verzije dodatno je naglašen elementima poput agresivnijeg prednjeg branika s aktivnim rešetkama za dodatno hlađenje kočnica, stražnjeg N spojlera u obliku krila s otvorima za zrak i 21-inčnih aluminijskih naplataka s vrhunskim Pirelli P-Zero gumama, koji od reda poboljšavaju performanse. Svaki dio agilnijeg, lakšeg i učinkovitijeg IONIQ 5 N modela maksimizira njegov potencijal vožnje i zadovoljstvo vozača.

Sportska unutrašnjost kao simbol moćnih performansi i predanosti održivosti

Unutrašnjost IONIQ 5 N prenosi izgled brze i moćne obitelji N s primjenom elemenata s tom oznakom, uključujući upravljač, sjedala, rubne ploče vrata i metalne papučice, te je optimizirana za vožnju stazom. Načini vožnje mogu se prilagoditi i uskladiti sa svakim gumbom u raznim kombinacijama kako bi se maksimalno povećao zabavni duh vožnje. Središnja konzola optimizirana je za vožnju stazom sa štitnicima za koljena i potporom za potkoljenicu, kao i kliznim naslonom za ruke. N sjedala imaju ojačane podupirače koji tijelo drže stabilnim čak i u slučaju oštrog skretanja. Osim što kao potpuno električni automobil nevjerojatno snažnih performansi IONIQ 5 N doprinosi održivosti, i unutrašnjost modela označava Hyundaijevu predanost smanjenju ekološkog utjecaja. Drugim riječima, sve što vidite u kabini ovog impresivnog modela možete reciklirati.

ioniq-5_5.jpg
promo 

Performanse koje nadmašuju sva očekivanja

Kao što i priliči N Line verziji, Hyundai IONIQ 5 N donosi izvanredne performanse koje će zadovoljiti najzahtjevnije vozače. Opremljen s dva električna motora, IONIQ 5 N Line omogućuje ubrzanje koje ostavlja bez daha. Zbog upotrebe novih tehnologija kao što su N e-Shift i N Active Sound+ te izravnog prebacivanja stupnja prijenosa, model pruža zaljubljenicima u performanse zabavu za sva osjetila. Uz ubrzanje od 0-100 km/h za samo 3,5 sekundi, ukupnu snagu od 609 KS, odnosno 650 KS u načinu rada N Grin Boost te maksimalnu brzinu od 260 km/h, IONIQ 5 N ubrzava rad srca svakog vozača koji žele više od vožnje. Baterija kapaciteta 84 kWh puni se od 10% do 80% za nevjerojatnih 18 minuta. Volite li zavoje, ovaj automobil je stručnjak u osvajanju istih. Uz N Drift Optimizer vaši snovi o driftanju postaju stvarnost na trkaćoj stazi, dok će vas vožnja na cesti lansirati u potpuno drugu dimenziju o kojoj ste dosad mogli samo sanjati kada je u pitanju električni automobil. Unatoč moćnim performansama koje nisu za svakoga, IONIQ 5 N pruža visoku razinu beskompromisne sigurnosti u svakom trenutku vožnje zahvaljujući modernim sustavima pomoći u vožnji Hyundai Smart Sense.

Tehnologija za pametnu budućnost

ioniq-5.jpg
promo 

Opremljen najnovijim sustavima pomoći vozaču i naprednim infotainment sustavom sa zaslonom osjetljivim na dodir, IONIQ 5 N pruža sve što je potrebno za sigurnu, zabavnu i povezanu vožnju. Ultra-brzo punjenje znači manje vremena provedenog na punionicama, a više na cesti.
Hyundai IONIQ 5 N Line, kao Svjetski automobil 2024. godine, predstavlja revoluciju u svijetu električnih automobila. Njegov dolazak u Hrvatsku donosi novu dimenziju vožnje koja spaja sportske performanse, vrhunsku tehnologiju i ekološku osviještenost. Pridružite se ovoj uzbudljivoj vožnji u novo doba mobilnosti i neka ne ostane sve samo slovo na papiru, već doživite sve što Hyundai IONIQ 5 N Line ima za ponuditi! Više o modelu saznajte na hyundai.hr.