Zemlja kontrasta, ukrašena prekrasnim plažama, čarobnim otocima, rijekama i jezerima, spomenicima kulture, drevnim gradovima, mediteranskom kuhinjom, pitkim i očaravajućim vinima, Hrvatska s pravom nosi epitet jedne od omiljenih destinacija za odmor.

Kristalno čisto more, bujna vegetacija i prirodno šumovito okruženje čine doživljaj odmora na moru još ugodnijim, ali i blagotvornijim za cijeli organizam i sva ljudska osjetila.

Ako još uvijek niste odlučili na kojoj ćete se plaži opuštati ovo ljeto, možda vam naši favoriti pomognu odabrati ovogodišnji dašak raja na Jadranu.

Uvala Čikat

U sjeveroistočnom dijelu Jadranskog mora smjestio se Kvarnerski zaljev, a u njemu se nalazi nekoliko otoka koji se mogu pohvaliti veličanstvenom prirodom i rajskim plažama. Lošinj se ističe kao onaj s najzavidnijim prirodnim bogatstvima, koji su ovaj otok učinili svojevrsnim toplicama u zraku.

Čikat plaža
Shutterstock 

Na plažama Punta, Veli Žal i Sunčana uvala iz godine u godinu vijori plava zastava, dok se uvala Čikat na Malom Lošinju diči posebnom intimnošću i ljepotom, zahvaljujući bujnoj vegetaciji koja je okružuje, ali i susjedstvu u kojem su neki od blistaju najluksuzniji hotelski kompleksi na Mediteranu.

Zlatni rat

Bol na Braču spada u mala mjesta na hrvatskoj obali i sigurno ne bi bio toliko poznat i popularan među turistima da nije njegove prekrasne šljunčane plaže Zlatni rat, koja je zasigurno najpoznatija i najfotografiranija plaža na otoku

Zlatni rat.jpg
Shutterstock 

Nastao je taloženjem sitnog zlatnog šljunka oko podmorskog grebena, protežući se poput jezika do 500 m u more. Pod utjecajem vjetrova, valova i morskih struja, vrh Zlatnog rata neprestano mijenja svoj oblik, čineći ga svaki put drugačijim i zanimljivijim. To područje je inače zaštićeno prirodno područje i omiljeno mjesto surfera i kite surfera iz cijelog svijeta. Plaža Zlatni rat udaljena je samo 2 km od Bola.

Rajska plaža

U mjestu Lopar na otoku Rabu krije se pravi dragulj, pješčana Rajska plaža duga gotovo kilometar i pol. Zbog kvalitete okoliša i čistoće plaža je nagrađena Plavom zastavom, certifikatom Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš.

Rajska plaža Lopar
Shutterstock 

Budući da duž obale nema tuševa, restorana, barova i sportskih terena, Rajska plaža je idealna za ljude koji vole uživati ​​u prirodnim ljepotama.