Posljednjih dana sve se više priča da Novak Đoković, jedan od najboljih tenisača svijeta, gradi luksuzni sportski kompleks i hotel na planini Goč. Za ovu nekretninu iskeširao je čak 20 milijuna eura, a kako se navodi, bit će to jedan od najboljih i najelitnijih sportskih centara u regiji.

Novak Đoković gradi hotel na tri kata na planini Goč
Profimedia 

Kako je otkrio dobro obaviješteni izvor, Đoković se na ovaj korak odlučio prije nešto više od dva mjeseca, a početak izgradnje prestižne nekretnine očekuje se krajem godine.

'Đokovići obožavaju planine i često ih posjećuju. Oduvijek su željeli imati svoju oazu na velikoj nadmorskoj visini i stvoriti prestižan sportski centar koji će imati sve što Novaku treba za vrijeme treninga i odmora. Prije nekoliko mjeseci imali su priliku kupiti ogromno zemljište na planini Goč, a Nole je to shvatio kao znak da je vrijeme da ostvari svoj san i investira u izgradnju sportskog kompleksa', rekao je izvor koji je poželio ostati anoniman na početku razgovora.

'Novak je samo nekoliko dana pregovarao o kupovini zemljišta na Goču, a kako su njegovu ideju podržali vodeći investitori u tom dijelu Srbije, dogovor je lako postignut. Za nekoliko tjedana očekuje se da će zemljište prema papirima biti u njegovom vlasništvu, a početak gradnje dogovoren je za prve tjedne prosinca. Budući da na zemljištu nema građevine, Nole će započeti gradnju od nule, pa će mu za izgradnju hotela i sportskog centra trebati nešto više od dvije godine', rekao je izvor i istaknuo da će Đokovićev luksuzni kompleks koštati više od 20 milijuna eura.

'Hotel na tri kata, pomoćne zgrade, sportski tereni, bazeni, teretane i restoran samo su dio onoga što Nole planira graditi. Početna investicija iznosi nešto više od 20 milijuna eura, ali ne žali novac jer želi da sve bude kako treba. S obzirom na to da se radi o početnom planu izgradnje, velike su šanse da će računica biti znatno veća - rekao je izvor i otkrio da je najbolji tenisač svijeta planirao da sportske aktivnosti i treninzi budu potpuno besplatni za svu socijalno ugroženu djecu.'

'Iako su hotel i sportski centar izvrsna investicija koja vraća sav uloženi novac, Novaka je od prvog trenutka zadržala ideja o stvaranju raja za male sportaše koji žele trenirati, a nemaju uvjete. Prvo što je rekao je da će djeca iz tog okruga trenirati besplatno, kao i sva druga djeca iz siromašnih obitelji. Svima je poznato koliko se njegova obitelj mučila da mu omogući treniranje, tako da je ovo način da se danas oduži za sve što je postigao', zaključuje izvor za Alo.

Međutim, ovo nije jedina nekretnina koja će se naći u Novakovom vlasništvu. Najbolji tenisač svijeta može se pohvaliti luksuznim kućama i stanovima širom svijeta, a evo što se sve Đokovići posjeduju.

Novak i Jelena Đoković posjeduju brojne nekretnine
Instagram 

Vlasnici su luksuznog penthousea u elitnom dijelu Beograda, Beograd Waterfront, koji je platio 545.000 eura i ima terasu s bazenom. U susjednoj Crnoj Gori posjeduje stan u Porto Montenegru u Tivtu, vrijedan više od dva milijuna eura.

Vlasnik je i vile kraj pavlovačkog jezera u gradu Ruma koja je još u izgradnji te apartmane u Monte Carlu, Monaku, Manhattanu i Miamiju.

Nedavno je kupio raskošnu vilu u Marbelli koja je, prema pisanju španjolskih medija, stajala oko 10 milijuna eura.

Novak Đoković ima vilu u Marbelli
Screenshot youtube/Profimedia 

Novakova vila okružena je prirodom i planinama, a s terase se pruža spektakularan pogled na more. Ima čak 9 soba i osam kupaonica, vanjski i unutarnji bazen te posebne dijelove za rekreaciju i goste.

Osim prostorija koje imaju bilijar i stolni tenis, kuća ima i kino dvoranu, kao i teretanu u kojoj Đoković održava kondiciju kada boravi u Marbelli. Ono što je najvažnije, vila ima i teniski teren na kojem Novak marljivo trenira i dok je na odmoru.

U galeriji pogledajte kako izgleda raskošna vila Novaka Đokovića u Marbelli.

Screenshot YouTube Vila Novaka Đokovića