Uređenje kuhinje je vrlo važno, jer je ova prostorija mnogima omiljeni dio kuće u kojem provode puno vremena, pogotovo ako je povezana s blagovaonicom ili dnevnim boravkom. Kako se u njoj okuplja cijela obitelj, a nerijetko i gosti, mnogima je bitno da izgleda lijepo i moderno.Ako kuhinju želite preurediti da izgleda skuplje, ne morate potrošiti puno novca, samo se poslužite sljedećim trikovima:

1. Uređaji iz istog seta

Kuhnja
Shutterstock 

Pri odabiru uređaja nastojte da budu iz istog kompleta ili barem istih boja. Ako ste već nabavili uređaje različitog izgleda i dizajna, one koji vam odgovaraju ostavite na vidljivom mjestu, a ostale sakrijte unutar kuhinjskih elemenata.

2. Pažljivo birajte tanjure i pribor

Suđe
Shutterstock 

Pri kupnji tanjura odvažnije birajte, odlučite se za cvjetne tanjure, nježne pastelne boje ili tamnu verziju. Često izgleda puno luksuznije i privlačnije od klasičnih, bijelih tanjura. Uz njih uskladite dodatke: naravno, vodite se osobnim preferencijama, ali razmislite kako bi pristajao set u zlatnoj boji ili u bakrenoj nijansi. Takav element može unijeti dašak luksuza u interijer i učiniti vašu kuhinju modernijom i skupljom.

3. Unesite biljke

Kuhinja
Shutterstock 

Vjerojatno ste mnogo puta čuli da biljke često mijenjaju cjelokupnu atmosferu prostorije. Naravno, to vrijedi i za kuhinju, birajte biljke koje ćete moći držati na kuhinjskim policama ili pultu. Bilo bi dobro fokusirati se na vinovu lozu, krasule i slične biljke koje ne cvjetaju jer bolje podnose česte promjene temperature i paru kod kuhanja. Također, začinsko bilje je prikladno i za kuhinju, jer osim što će ukrasiti vaš prostor, pružit će vam uvijek dojam svježine, piše Lepa&Srećna